Smörgåstårta och Valborg

Idag har jag alltså haft studiedag! Tänkte ta en långtur i spåret idag men efter bara ett par kilometer fick jag ett mystiskt skavsår mellan tårna så jag fick avbryta.. Gick in och skrev lite på ett idrottsarbete och sedan åkte jag in till stan och simmade i nästan en timme. Gick riktigt bra!
Hemma började jag med smörgåstårtan. Josse och mamma kom efter dryga timmen och hjälpte till så efter tre timmar var det färdigt! Men det var så värt det, det är ju faktiskt ganska kul att göra den, och dekorera den fint på ditt eget lilla vis, men så är det ju så gott också! Jag åt allt för mycket! 
Sedan gick vi ner till brasan en stund, mest bara för att man ska, sedan gick vi hem och åt glass med hemmagjord chokladsås. Så gott så, längesen vi åt det! Årets Valborg är jag riktigt nöjd med till skillnad från förra året. Hoppas ni haft det lika trevligt!



Receptet!
På den mindre biten bytte vi ut svampen mot skivad skinka och majonäs/creamcheeseröra, riktigt gott. 

Two days of school

Igår var en vanlig skoldag, det var inte så illa att komma tillbaka från lovet igår. Hade det lite stressigt igår eftermiddag då jag skulle bort till scouterna redan klockan sex. Det var dags för mig och några andra ledare att starta upp bäverscouter ett par gånger nu. Det började jag själv med när jag gick i ettan. Vi gick upp till skogen och de var rena rackare på att springa iväg. I skogen lekte vi lite lekar och sen gick vi tillbaka. Ganska lärorikt även för mig, nu får vi bars hoppas att de tyckte det var kul och kommer tillbaka nästa vecka. På mitt egna scoutmöte som var efteråt gjorde vi mosaik, det blev ganska bra faktiskt! 
Idag har jag haft både nationella i engelska vilket kändes som att det gick bra. Men det är inte alltid bra när man känner så för då blir man besviken sen om du nu kanske inte gick så bra. Också redovisning och inlämningar av rapport på naturen. I eftermiddag har jag varit ute och sprungit i spåret och varit på crawlkursen och handlat med mamma, inför morgondagens smörgåstårtabak! 
Nu är jag ledig i ytterligare 5 dagar, känns helt underbart! Nu hoppas jag alla håller tummarna för bra väder, även om bra väder innebär svullet ansikte, rinnande näsa och röda ögon..

Loppis och plugg

Startade dagen i simhallen med mamma  innan jag åkte till folkets park för loppis. Pratade med farmor en stund och kikade lite själv. Självklart fick jag med mig lite saker hem. Två blusar och två klänningar, dessa bland annat. Somriga och söta.


Åkte hem och solade en stund, tänk att vi kan göra det nu äntligen!
Cyklade sedan hem till pappa och vi har ätit tacos och jag har pluggat hela kvällen. Åt denna fantastiska tårta till efterrätt också!



8 mil på cykel!

Idag var det 'cykelns dag' så färjestadens motion höll sin årliga tur upp till köpingsvik för fika. Vi snittade över 25 km/h så det gick ganska fort! En trevlig grej och få träffa nya människor! Var dock nästintill död när jag kom hem, har aldrig haft så ont i rumpan! Det var knappt så jag orkade koka korven till lunch. Sedan låg vi ute i solen en stund innan vi faktiskt unnade oss hämtmat, en gyrostallrik fick det bli för min del. Ikväll har syster och jag varit barnvakt åt lille Alexander. Så roligt så! Ikväll somnar jag gott!



Hallå? Lovet? Vart tog du vägen?

Förutom att ha varit hos tandläkaren idag har jag också varit på hansa med systeryster. Jag som inte skulle handla något kom hem med en ny bikiniunderdel. 60kr, klart värt! Svart med spets och veck där bak, skitsnyggt. Vi tog oss en glass på Ikea innan vi åkte hem också. Sedan cyklade jag en sväng och så åt vi grillat till middag. Mycket gott må jag säga! Nu har vi slötittat på tv hela kvällen( vad hände med all bra helg/kvällsunderhållning?) Imorgon händer det spännande saker! God natt



Alltså NEJ

Jag var hos tandläkaren idag. Jag fick gummiband som jag ska använda. Dygnet runt, utom när jag äter. Jag måste alltså så fort jag stoppar något i munnen ta ut dessa och förvara dessa små, små skapelser på lämpligt ställe medan jag äter. Dessutom gör de SVINONT. Som att tänderna sakta, sakta dras loss från sitt fäste. Plågsamt är rätt ord. Dessutom lät hon så positiv och sa åh vad snabbt det här går. Vi kanske kan bli klara till höst! Kanske? Till? Höst? Jag som tänkte JA bara någon gång kvar sen är den väck! Men icke. Ett och ett halvt år kommer det bli. Nu får det banne mig ta och bli förbannat snyggt! Så snyggt så att tidningarna kommer ringa stup i kvarten och be mig vara med i nästa tandkrämsreklam  på bästa sändningstid. Det är det enda rimliga efter allt detta med denna tandställning. 

Just another lovdag

Borde verkligen uppskatta lovet mer, det är så skönt utan alla måsten! Ha tid för det man vill göra, dra sig lite extra i sängen på morgonen, käka frukost långsamt, ha tid för träning och sitta vid datorn sent om kvällarna. Längtar verkligen till sommaren! 
Hur som helst så startade jag dagen med att träna innan jag åkte in till stan. Där mötte jag upp Ellen och vi satt i någon timme och pluggade på espressohouse. Gick sedan på stan lilla stunden. Fick äntligen tag på en klänning! Materiell lycka! Sökte den i min storlek både i tisdags och igår men icke, men idag så fann jag den på HM i stan.

Fulaste bilden på finaste klänningen! Blir många sommarkvällar i den! Köpte också dessa enkla mysiga shorts, bara 80kr!
 Varje gång man handlade fick man presentkort på 50kr, jag som handlade två gånger (kunde inte bestämma mig angående shortsen från början) fick två kort! Ska nu köpa mig en svart kjol för dessa när datumen faller in. 
Sedan var jag och simmade en kort stund och hemma käkade jag ris och quornfilé! Prova det någon gång, nyttigare, miljövänligare och smakar likt kyckling ungefär, kalasbra! Ska jag se till att vi köper fler gånger!
Annars har jag också sett på film och varit på ledarmöte med scouterna! Nu är det sovdags, natti!


Påsklov feels great

I måndags sov jag bort stor del av dagen och sen.. vet jag inte riktigt vad jag gjorde? Vi åt i vilket fall som helst en väldigt god men enkel påskbuffé och sedan var jag ute och cyklade. 


Igår var jag på stan med Josse! Vilken jättefail, köpte ingenting! Eller jo en foundation men det var planerat för min var slut. Hittade den med 20% rabatt på cubus! Hemma tittade jag på Tv och tränade lite till.
IDAG har vi varit och hälsat på mormor, så mysigt så! Sedan åkte vi och tittade i hennes gamla lägenhet för att se om vi hittade något av hennes saker som vi skulle vilja ha. 4 LÅDOR med saker till när jag flyttar hemifrån fick jag med mig! Men tänk så skönt att slippa köpa allt det sen, fanns en hel del pengar att spara på detta, och mysigt att ha saker som mormor har haft! 

Påsk i mitt hjärta

Igår åkte jag och mamma in och simmade på morgonen, skönt när det inte är något folk! Till lunch gjorde jag en nyttigare version av pannkakor på bl a kesella, kokos och havregryn.

Sedan åkte jag hem till Rasmus. Vi spelade fotboll med hans syster sedan åt vi grillat. Vi var också ute och sprang runt niotiden igår, det var rätt skönt det också. Startade denna dag med löpning också innan jag åkte in till stan. Där gick vi på Länsmuseet med några scouter. På museet har de skelett. Jag har skelettfobi. Ingen rolig upplevelse...
När jag kom hem så tog mamma och jag en cykeltur. Det höll på att sluta rätt illa men det gick bra som tur var! Ikväll har vi fått besök och ätit tacos och varit ute på promenad i solnedgången. Avslutade nu kvällen med att se på Fjällbackamorden. God natt!



Påskmiddag

Startade dagen på bästa sätt, en löparrunda klockan nio imorse! På hemvägen stannade jag på det nyöppnade bageriet seasalt bakery och köpte med mig en limpa hem. Tänk så gott det var, det var fortfarande varmt när vi åt det!
Sedan åkte vi till pappa och åt påskmiddag, spelade spel och gick på äggjakt. I år var det en del ordklur men vi löste det och fann äggen! Sedan bjöd jag på mina bakverk som var mycket uppskattade!
Nu i eftermiddag har styrketränat och skrivit på ett historiaarbete, tänk att jag aldrig mer ska göra en historiauppgift, känns underbart! Här precis käkat middag och nu tittat vi på någon film. 
Glad påsk till er alla!





PÅSKBAK

För en gångs skull kände jag mig lite kreativ. Samtidigt ville jag baka något påskigt! Såhär blev resultatet!




Cupcakes: vaniljmuffins med chokladbitar i, choklafrosting som topping. På nedersta bilden ser vi också ett marsipanägg doppat i mörk choklad.
Äggkycklingar på pinne: mandelmassa färgad med gul hushållsfärg, där i en bit dubbelnougat. Doppad i vit choklad för att få det att likna ett ägg, ögon och näbb målat med mörk choklad.

PÅSKLOV

Igår efter ett segt tyskaprov fick vi äntligen lov! Vi fick en hemuppgift idag så vi kunde vara hemma och jobba. Igår gjorde jag i stort sätt ingenting förutom tränade och såg på tv, när gjorde jag det senast liksom? Helt underbart var det.
Idag vaknade jag ganska tidigt och åkte in och simmade. Sedan har jag stått i köket och bakat nästan hela dagen, resultatet får ni se senare! Är inne i en sådan påskstämning just nu, så härligt med alla färger och god mat och godis! Har nu käkat en ordentlig middag med grillat lamm och potatisgratäng, så gott så! Vi var också ute och gick en sväng för någon timme sen. Här kommer några bilder från dagen:


Kände för att göra mig lite påskakärring jag med idag! Här har mamma smetat choklad i ansiktet på mig också..


Vi fick ett besök i år, har ni haft några påskkärringar på besök?

Skattjakt

Vi hade skattjakt igår på scouterna! Vi utmanare hade satt ihop den och äventyrarna fick gå den. Tror det blev riktigt bra faktiskt! 



Idag har jag jobbat med några arbeten i skolan och nu i eftermiddag har jag varit ute och sprungit, lagat mat och varit på crawlkursen! Nu ska jag sova, natti

Påskveckan är här!

Igår åkte jag in och simmade igen på morgonen, skönt sätt att starta dagen på! Packade och städade sen i någon timme innan jag gick ut och sprang med pappa i spåret, 6 km fick det bli. Lagade mig sedan köttbullar och potatis innan jag åkte till Rasmus. Cyklade en sväng sedan såg vi på golf resten av kvällen(jättetråkigt). 
Idag har jag haft redovisning på min avslapnningsövning och nu sitter jag här i skolan och väntar på att nästa lektion ska börja, 12.25..

Träning!!

Veckan har flutit på, tisdag simkurs och löpning, onsdag simma med mamma och sedan hem till Rasmus, torsdag simma igen och 2,5 mil cykel med pappa, igår samhällsprov, styrketräning och ute någon timme på golfbanan med Rasmus och hans familj. Så har min vecka sett ut! Jätteskönt att verkligen komma igång med träningen, ska verkligen ge fullt ös på triathlonen i sommar! Även idag har jag varit inne och simmat en timme på morgonen, när jag kom hem såg jag på film med Maria och nu har jag styrketränat i 40 min! Känns super! Nu ska jag duscha, ha en trevlig helg!



Lasergame

Likt som förra måndagen vaknade jag upp imorse och kunde se att jag hade sovmorgon, kan de inte skriva ut sånt lite tidigare?? Iaf in till skolan vid elva och ha matte och idrott. 5 km skulle vi springa, jag försökte, jag lyckades. Knät höll! Känns hur bra som helst att kunna springa igen! 
Efter skolan tog jag en fika med Josse på Waynes innan jag åkte hem en snabbis.
Halv sju samlades vi vid scoutgården och åkte sedan in till stan och spelade lasergame! Jag var sjukt taggad, det här är något jag är riktigt bra på! Kul var det och jag slutade tvåa, strax efter vår ledare. Jättekul dag som jag nu måste avsluta, god natt!



Perfekta helgen

Fredagen började med ett träningspass, provade att springa lite men det gör fortfarande lite ont i knät tyvärr. I skolan satt vi tre timmar och lyssnade på debatter mellan olika länder i landskampen som skolan anordnar för tvåorna varje år, fruktansvärt tråkigt efter en timme.. På kvällen slappade vi mest Rasmus och jag, vi cyklade en sväng också. 
Igår fick jag gå upp vid sju då jag skulle sälja på loppis. Skulle delat bord med farmor men jag hade så mycket grejer så jag fick skaffa mig ett eget! Det var lite tråkigt att sitta själv men det var rätt skoj ändå, fick ändå ihop en hel del pengar! 
Funderar på att sälja någon mer helg framöver, kanske vid påsk? 
När loppisen var slut vände jag snabbt hem och sedan tillbaka mot Nybro. Hemma hos Rasmus hade de besök så vi åt grillat och och var ute och gick en sväng på kvällen, mysigt! 
Idag fick vi sovmorgon äntligen, känns som det var länge sedan jag inte behövde ställa klockan alls! Vi städade lite på förmiddagen innan vi åkte ut till Nybro golfklubb/krog och åt buffé där, mycket gott enlighet mig, dock inte enligt dem andra. Sedan kom det roliga, jag skulle försöka mig på att slå lite. Så medan de andra värmde upp för golfrundan visade hans pappa mig hur jag skulle slå. Inte kunde jag tro att bara det kunde va så kul! För att aldrig slagit på en golfboll förut var jag rätt duktig sa dem, känns ju bra! Kul att prova på det Rasmus gör varje dag!
Sedan åkte jag hemåt men stannade i stan och simmade en stund. 
Väl hemma käkade vi hemmagjord pizza sedan gick Maria och jag på promenad. Nu laddar vi om för en ny vecka!


Var tog tiden vägen?

Det har varit skola hela veckan, men dock lite annorlunda eftersom flera lärare har varit borta, skönt med lite omväxling. Har varit och simmat varje dag den hör veckan faktiskt, jag har gett mig fasen på att jag ska klara det här! Igår var vi på Marias skola på spelkväll och provade deras spela som de själva skapat, ganska kul ändå!


Idag slutade jag tidigt så jag gick och simmade och väl hemma la jag mig i sängen och läste lite Veckorevyn, det är lyx för mig att ha tid med det! Sedan åkte jag till mamma för att rensa bland loppissakerna jag ska sälja på lördag. Gjorde likaså här hos pappa innan jag satte mig i sängen för att plugga resten av kvällen. Känner att det jag varit en bra dag idag, det är härligt! God natt!

Tröja 20kr på loppisen i söndags!! 

RSS 2.0