Sylvesterloppet

Vid elva idag gick starten på sylvesterloppet. Fem km stod framför mig och det kändes riktigt jobbigt men tiden blev mycket bättre än förväntat, likaså för pappa! Hem och duscha, äta och göra sig i ordning inför kvällen och vila en kort stund. Nu är jag på väg till Nybro!



Julfirande #5

I söndags var vi hos farmor och åt middag. Finns inget godare än farmors kött, sås och potatis! Vi fick också lite pengar i julklapp. Sedan åkte vi bort till farfar och fikade. Lussebullar, chokladmuffins, biskvi och tårta! Eh ja, sedan mådde man illa. Åkte sedan hem till Rasmus och myste framför en film.
Igår sov vi bort en del av dagen, var riktigt skönt! Åkte sedan in till stan och lämnade tillbaka byxorna och köpte en tröja på Gina. Hem och vända och in till stan igen med mamma. Fick en söt bh och lite trosor och så bytte jag mysbyxorna jag fick i julklapp. Hemma så hyrde vi filmen grown ups 2 som var rätt rolig och så käkade vi bästa julgodiset twist!

Innebandy-ÖM

I lördags var det innebandy ölandsmästerskap. I semifinal mötte vi SSG där vi vann med 3-0. Helt okej match, väldigt rolig att spela. Sedan åkte jag på kalas och firade Alexander 2 år. Snabbt tillbaka till hallen för final mot FBC. Efter en snygg straff och några snabba mål ledde vi med 3-0! Helt fantastiskt, vårt division 2-3 lag spelar så bra mot division 1-laget! Men med en match i benen till skillnad från FBC orkade vi inte hela vägen och det blev en lite sur förlust med 5-4. Men ett silver fick vi i alla fall!

BLOGGUTMANING 365

En idé från http://liie.se/2013/december/var-med-pa-bloggutmaning365.html#comment som jag tänker försöka mig på! Det går ut på att varje dag finns en fråga man ska svara på, eller göra en topp 5-lista mm. 
På detta sätt finns det alltid något att skriva om, VARJE dag! Så nu har ni något att läsa varje dag framöver och jag ser fram emot att göra detta! Länk till utmaningen finns ovan.
Start tomorrow!

Hobbit 2

Som en spontangrej gick hela familjen på HOBBIT på bio. Mycket bättre än första, och nu kan jag inte bärga mig inför trean! Ett långt års väntan.. Gå och se den!
Inen bio utan massor av godis!




Shopping..

Var inne på Hansa vid tolv idag och kikade där lite till. Hittade tyvärr inget där. Letar som en tok efter ett par VARMA, och snygga skor. Ärligt, det finns inte?? Vill inte ha höga boots utan såna jag har nu ungefär, fast fodrade. Finns ju inga fodrade skor eller? Möte upp Josse och vi gick runt i stan i flera timmar. Köpte en kofta på HM, likaså fem-pack tunna strumpbyxor och tre par trosor. Vi käkade en väldigt sen lunch på subway innan vi tog sluttampen på baronen. Har letat lika mycket efter ett par jeans! Och när jag väl hittat ett par som stämmer in på det jag vill ha, passar de såklart inte. MEN, till slut hittar jag ett par perfekta på MQ, sista paret med.. Med de kostade 700. Köpte de iaf men ska förmodligen lämna tillbaka dom, finns mycket roligare man kan få för de pengarna och det ska nog gå att hitta ett billigare par om jag fortsätter leta!
Ni får se bilder imorgon, eller ja, senare idag..

Ännu mer jul..

Åtta steg jag upp idag igen.. Tjugo i tio stod vi utanför modehuset och väntade på att bli insläppta.. Mellandagsrea!! Hade ont om tid så jag köpte bara en fin kofta jag länge velat ha från Gina! Vid två kom extrasläkten och vi åt ännu mer julmat med mjölkchokladkladdkaka till efterrätt, mums. Fick även några paket, denna gången en tomte och presentkort på modehuset. Ikväll har jag varit hos Rasmus och sett på Hobbit eftersom hela familjen ska se Hobbit 2 på bio imorgon! Gå och lägg dig nu Hanna!






Juldagen

Idag fick jag äntligen sova ut. Kan inte minnas när jag gjorde det sist, så väldigt skönt var det! Vid två befann vi oss i virserum för att fira med mammas släkt. Vi åt pulled pork och kladdkaka. Trevligt när hela släkten samlas för en gångs skull! Även här fick jag några paket med pengar, 10-kort till simhallen och en biobiljett. Nu ikväll har vi sett på massor av film Rasmus och jag. God fortsättning!



En underbar jul..

Hoppas jag alla har haft! Klockan ringde redan vid åtta igår på självaste julafton. Vi åt frukost tillsammans- skinka, köttbullemacka och lussebulle. Precis som det ska vara. Sedan öppnade vi paketen vi skulle få hos mamma. Jag fick bl.a träningskläder, pengar, tofflor och mascara. Vid tio gick vi bort till kyrkan. Har varit där innan på julafton och det brukar vara rätt mysigt, men igår måste jag erkänna att det var lite smådrygt. Vi åkte sen till pappa och åt lunch, det klassiska julbordet såklart. Vid tre var det äntligen Kalle anka, bästa timmen på året! Jag gillar traditioner.. Sedan öpnnade vi paketen! Då fick jag bl.a fritt busskort, en hel del presentkort, parfym, skal, mjukisbyxor och tröja. Sedan spelade vi spel, såg på julkalendern och mysiga Karl-Bertil. Vid halv åtta åt vi gröt och sedan åkte gästerna hem. Klockan nio såg vi på Svensson Svensson, ett av de bästa program jag sett. Jag är precis som Gustav,hehe. Kvällen avslutade vi med att se tomten är far till alla barnen. En riktigt lyckad och mysig jul helt klart! Hoppas ni hade det lika trevligt! 


Fina granen med över 100 paket under!!

Uppesittarkväll

Det blev ett långt stopp i Kalmar. Rasmus och jag fick uppdraget att hitta sju klappar till kvällens julklappslek, en liten spontan grej! På TGR fann vi alla saker, finns mycket kul där för en billig peng! Sedan sprang vi också förbi köpstaden och köpte söta burkar till julgodiset, omslagspapper och en sistaminutenklapp. Hemma har vi suttit på systers rum och slagit in klappar för fulla muggar! Nu har vi spelat julklappsspelet och det verkar som att vi fick ihop några bra klappar och att alla utom jag blev nöjd hehe! Fick en sparbössa. Andra paket var bl.a massagehand, manikyr-kit, fylld godisskål, belgisk tryffel och presentask med bodylotion och något mer. 
Nu sitter vi och ser på uppesittarkvällen! Än så länge har vi inte vunnit något, men vi håller tummarna för mer tur resten av kvällen!




Uppe med tuppen

Okej så tidigt gick jag kanske inte upp igår, men vid åtta i alla fall. Ellen släpade ut mig på en löparrunda, då kände jag mig rätt effektiv när jag sprungit 6 km innan klockan tio. Snabbt in i duschen och sedan buss till Rasmus. Sedan for vi runt i Nybro ett bra tag, ett glasstopp hos hans farföräldrar, handla, shoppa skor... Sedan gjorde vi pizza och bakade drömtårta, så gott! Sedan såg vi på en mysig julfilm. 
Nu sitter vi på bussen på väg hem till mig, förmodligen blir det ett stopp i Kalmar också. 

Julstök och julbak

Igår åkte vi först in till stan och bytte en julklapp (maria, känn dig träffad). Vi tog också en fika på en trappa upp. Sedan pyntade vi hemma hos Rasmus. Tycker det är så mysigt när alla tillsammans klär granen. Vi gjorde även pannacotta med hallonsås, det var länge sen!
Idag åkte jag hem och har stökat ännu mer! Städat och pyntat och klätt granen.  Vi har också lagt några timmar på att göra julgodis som jag ska ge bort till några i julklapp, brukar vara uppskattat! Tre olika sorter blev det, tänk så gott! 


Mamma försvann under granen.. Den måste ju vara rak!



JULLOV

Igår fick jag åka tidigt hemifrån för att hinna till tandläkaren. Börjar bli rätt tråkigt att åka dit en gång i månaden.. 
Fick sedan åka till skolan och äta lussebullar med glögg. Själva avslutningen var i gröna salen på slottet.  Rektorn höll tal och det spelades musik av eleverna och så, riktigt mysigt var det. Men bäst av allt var hela skolans lärare alla gick upp på sen och sjöng en jullåt tillsammans. Bland lärarna finns både duktiga bandspelare men också en och annan inte lika musikalisk, men det fint och riktigt underhållande ändå!
Sedan åkte vi hem och gjorde inte mycket på hela dagen, vi mest njöt av att inte ha någon måsten! Hade träning på kvällen och nu har jag en hel del blåmärken på mina ben, de ser förskräckliga ut! :(
Idag har jag städat en massor, i två/tre timmar har jag dammsugit, packat och rengjort.. Nu är det fint överallt i alla fall och kan nu äntligen åka hem till Rasmus.




Fullspäckad onsdag

Startade dagen med att se på The grinch på engelskan. Rätt fånigt hehe, men den är ju faktiskt rätt mysig! Vi hade sedan tre timmar fritt och det var bud på att åka hem den stunden men vi stannade kvar ändå. Halv två var det äntligen julbord. Visst var det gott, speciellt med tanke på hur hungriga vi var, men jag kan inte påstå att det var super. Sedan fick jag ta mig bort mot sporthallen och förbereda inför rugbyn. Fick sitta och ta betalt och det bara regnade tjugolappar, var lite kaotiskt men det löste sig. Tjejerna förlorade tyvärr men de var duktiga ändå! Killarna vann och det var riktigt bra stämning. Inte kunde jag tro att det skulle gå så bra för dem! Tyvärr var det en tjej som bröt benet väldigt illa och det tog en hel halvtimme innan ambulansen kom, helt sjukt! Håller tummarna för att hon ska må bättre snart! 
Efter rugbyn fick jag skynda mig att byta om och klä ut mig till en indian! Rolig grej som FBC kom på det här med turneringen! Men vi åkte ut ganska fort, matcherna var bara sju minuter och i vår grupp var vi bara tre lag, så en poäng räckte inte till. Det var trots allt ganska skönt, jag åkte hem och sov efter en lång dag.





Slutampen

Igår var det 2 x idrott och matte i skolan, skönt det för min hjärna har redan gått på jullov.. Idag var sista riktiga dagen och det känns så himla skönt! Nu är vi så nära vårt efterlängtade lov! Imorgon blir det fulle rulle med film, rugbyn och innebandyträning. Ser fram emot det!

VINST

Spelade match igår mot CL på hemmaplan, hett derby! De är dessvärre stora serieledare och innan match kom vår tränare in och sa till oss: de har sagt att de ska gå genom serien utan att förlora en enda match, ni får låta det gro inom er och bestämma själva om det ska bli så eller inte.. 
Vi blev riktigt taggad och körde på direkt i högt tempo! Vi spelade riktigt, riktigt bra och vinsten med 4-1 var välförtjänt! Den vinsten satt riktigt fint kan jag lova!

Lucia

I fredags var det ju äntligen Lucia! Fick ni se något luciatåg? Jag fick se ett mycket märkligt tåg i skolan, som tur var fick jag också se ett mycket fint i kyrkan på kvällen där syster var med. Igår träffade jag Josse i stan och julhandlade. Jag som trodde jag var klar köpte visst en julklapp till haha! Jättekul att träffa Josse igen i alla fall! På kvällen var vi hemma hos Rasmus och åt chips/grönsaker med dipp!





Lucia

I fredags var det ju äntligen Lucia! Fick ni se något luciatåg? Jag fick se ett mycket märkligt tåg i skolan, som tur var fick jag också se ett mycket fint i kyrkan på kvällen där syster var med. Igår träffade jag Josse i stan och julhandlade. Jag som trodde jag var klar köpte visst en julklapp till haha! Jättekul att träffa Josse igen i alla fall! På kvällen var vi hemma hos Rasmus och åt chips/grönsaker med dipp!





Lucia

I fredags var det ju äntligen Lucia! Fick ni se något luciatåg? Jag fick se ett mycket märkligt tåg i skolan, som tur var fick jag också se ett mycket fint i kyrkan på kvällen där syster var med. Igår träffade jag Josse i stan och julhandlade. Jag som trodde jag var klar köpte visst en julklapp till haha! Jättekul att träffa Josse igen i alla fall! På kvällen var vi hemma hos Rasmus och åt chips/grönsaker med dipp!





Åh underbara december

Jag älskar december. Jag älskar julen. Snö, när man tittar ut genom fönstret på ett vitt hav som glittrar i solen. Den härliga, förväntansfulla stämningen. Alla ljus i mörkret. Allt pynt i fönster, på hus och torg. Julkalendern som man inte får missa. Doften av lussebullar och knäck. Julklappshopping och paketinslagning. Julmusik och låtar som alla kan. 

Mitt fönster just nu!

Utvecklingsamtal

Igår var det utvecklingsamtal, sedan var vi lediga! Det gick bra och min klassföreståndare är riktigt bra! Sedan fixade Rasmus och jag några julklappar innan vi åkte hem till honom igen. Hann bara vara där någon timme och slå in julklappar och så innan jag åkte hem. Var ganska skönt att ha en kväll utan något speciellt att göra, så det fick bli matteplugg! Idag var en okej skoldag för att vara tisdag! Ikväll ska jag äntligen träna igen, vill verkligen komma igång igen nu, orkar inte med att vara sjuk!

Andra advent

Idag sov Rasmus och jag ganska länge innan vi gick upp och tog tag i saker. Jag slog innan alla julklappar jag har inhandlat, det är ju så mysigt! Så nu ligger de där i väntan på granen! Packade saker till pappa och sedan fick vi besök av två gamla vänner till mamma och pappa. Ikväll har vi varit hos Rasmus och gjort snölyktor bl.a! 





Födelsedagsfirande och julkonsert

Fredagen bestod enbart av plugg, blev också klar med två stora arbeten, så skönt! Igår så firade vi Märits födelsedags med middag och glass tillsammans med familjen. På kvällen var vi på julkonsert i algutsrum kyrka. Lillasyster skulle varit med men hon har tappat rösten så hon kunde tyvärr inte vara med. Hursomhelst var det väldigt stämningsfullt och mysigt! Väl hemma käkade vi pizza och Rasmus och jag såg på julkalendern.



Sjuklingen

Blev hemskickad från skolan i tisdags hehe.. Ville så gärna vara med på föreläsningen och det han jag innan jag insåg att det kanske är klokast att åka hem och vila och bli frisk. Sov i flera timmar innan pojkvännen kom och överraskade mig! Blev så glad att se honom, behövde verkligen piggas upp när jag bara låg hemma och och hostade. Choklad hade han med sig till och med, han är för bra han!
Igår tvingade jag mig själv till skolan igen. Jag som är med i idrottsrådet hade fixat en volleybollturnering för alla ettor på skolan som jag hade sett fram emot så väldans mycket! Så är jag sjuk och inte kan spela, väldigt tråkigt :( meeen som tur var lyckades klassen vinna, så det kändes ju inte helt hopplöst. På kvällen åkte jag hem till Rasmus och sov där inatt för vi har haft studiedag. Vet inte vart tiden tog vägen men vid fyratiden åkte vi in till stan och kikade lite på net on net och modehuset. Det var lite spännande och se om jag skulle kunna ta mig hem, men bron var bara avstängd för vindkänslig trafik. Får se om jag kommer till skolan imorgon för just nu innebär det att bussarna är inställda! För övrigt ikväll har jag smält choklad till mina mozartkulor, ah det gick ju sådär måste jag väl erkänna.. 

Julbord

Igår var jag på julbord med familjen på Ekerum. Fin utsikt över golfbanan och självklart supergod mat. Det bästa är ju julskinkan och rostbiffen! 
Ja men såklart har jag blivit sjuk igen, denna gången förkyld och med slemhosta, så jag har varit hemma från skolan idag. Mest sovit och skrivit på mina dumma skolarbeten..



Kan ju inte vara utan en chokladkalender!



RSS 2.0