Kajakägare

Är rätt trött i kroppen, hade en tuff träning igårkväll och imorse var Ellen och jag på gymmet. Hade bara en kort samhällslektion sen fick vi läsa resten själva hemma om vi ville men jag som skulle bli hämtade av pappa vid fyra två timmar senare kände inte att det var jättemycket värt att åka hem, så vi var några tjejer och killar som stannade kvar och spelade biljard. Hämtade också ut nummerlapparna till morgondagens nattlopp! Pappa kom till slut och vi åkte och kollade på kajaken! Den är större än vad den ser ut på bilden. Man kan dela på den så den är lättare att ta med sig och så, och imorgon ska vi inviga den! Ska bli riktigt spännande!
Tossig kvällsbild på mig


Fortsätt simma, fortsätt simma

Just another day in school. Hade första tyskalektionen idag, usch. Känns inte bra. Inte min mage eller huvud heller, allt bara spökar.
Maria kom i alla fall med förslaget att vi skulle simma idag, så efter skolan möttes vi upp vid badhuset och simmade 1000m, bastade och lite så, det var i alla fall trevligt!
Me today


Dumma huvudvärk

Tisdagar är numera för mig den nya måndagen. En lång och tråkig dag i skolan, usch! Men vår klass är rätt härlig, så man tar sig igenom det! Jag slutade tjugo över tre idag, var hemma strax efter fem. Inte så kul. Tycker det är dags att bli klara med byggarbetet på bron nu! Egentligen hade jag träning ikväll men pga min irriterande återkommande huvudvärk blev det inte så idag, åh vad är det för fel på mitt huvud?? :(


I've got a feeling. A good one

Började dagen med ett pass på gymmet. Go känsla när man har träningen avklarad redan innan skolan börjar och man kommer hem och kan med gott samvete lägga sig i sängen och läsa någon tidning. Idag hade vi matteprov för att kolla vad vi kan, kändes som att det gick bra trots att man var lite ringrostig. På idrotten hade vi en enkel statsorientering. Efter skolan tog jag en fika med Amy som jag inte träffat på jättelänge. En belgisk våfflor med cookie doughglass, de hade inte half baked.. För övrigt har det varit en ganska lugn kväll och nu är det dags för morgon och Ola-Conny med bil. De gör måndagarna så mycket roligare! Pappa har också fixat prenumeration på Veckorevyn till mig och syster, inte helt fel.
Idag är en sån där bra dag, när små saker kan göra en så glad. Saker bara klaffar och allt känns bara helt rätt!


Oxlegård

Idag har vi varit på pappas gård och rensat, alltså huggit ner träd och buskar så att alén upp till huset blir fin! Vi fick också med oss en hel del kräftor hem! Nu ikväll har jag mest slappat och skrivit på en idrottspresentation.


Färjestadens hamnfestival

Idag har vi varit inne i stan och köpt nya löparskor. Lillasyster och jag drog oss ut på en tur i dämmet för att inviga skorna. Ikväll har det också varit färjestadens hamnfestival, Ida och Elina spelade och de är så duktiga! Sedan satt jag mest och pratade med David. Stack hem och käkade hemmagjord pizza, och gott var det! Gick tillbaka vid halv tio och kollade på fackelsimningen, riktigt häftigt var det med ABBA-musiken och operasången som avslutning!


First week ☑

Nu är det klart att jag börjar halv ett varje fredag! Perfekt eftersom jag har så sen träning på torsdagar. Idag gick jag upp runt halv tio och gjorde kladdkaka med vit chokladmouse igen, eftersom vi skulle fira Jocke ikväll. Idag hade vi tre timmar samhälle och vi jobbade i grupper, så äntligen har vi börjat prata lite med killarna i klassen. Det kom fram någon random kille idag till mig också: jag har också en ölandsbron och pekade på sin tandställning. Fattade ingenting, Ellen och jag bara skrattade. Ikväll har vi då grillat och umgåtts med våra gäster men tyvärr har jag haft ganska ont i huvudet så jag har mest legat tyst på soffan. Nu på kvällen var det faktiskt ganska mysigt att ligga där ute på altanen, men värmeljus som lyste upp de nya gardinerna och så palmen! Nu ska jag lägga mig tidigt, vore trevligt att vara utvilad imorgon, utan att gå upp vid tio/elva. God natt!


I want to break free

Idag hade vi ännu en kursinledning, denna gången i svenska och läraren verkar bra och vi fick en kul uppgift att skriva ett självporträtt och använda oss av metaforer och liknelser. Vi hade också idrottslektion men det var bara info om terminen och sen slutade vi vid ett, hur härligt som helst! Såg på Baksmällan när jag kom hem, såg trean på bio på Malta och tyckte den var så bra så jag ville se de andra två också. Vid fem möttes vi upp på Hasses för att lämna in våra jobbpapper och sedan satt vi kvar en stund och pratade och bjöds på glass. Åkte hem och firade Jocke som fyllde år idag och så var lille Alexander här. Hade träning vid nio till halv elva, värdelös tid! Tur att jag börjar först vid halv ett imorgon!


Hard work at the gym

Idag hade vi bara tre timmar engelska, och det verkar som att vi fått en riktigt bra lärare! Så vi slutade vid halv tolv och då gick Ellen och jag på jakt efter gymmet. Det tog ett tag att hitta det hehe, men till slut kom vi in. Mitt första egna gym-pass! Körde mest armar men också lite mage. Hur bra är det inte att det finns ett gratis gym på skolan? Wonderful! Sedan hälsade jag på både mina sociala och osocial vänner på Jenny, kollade läget och lite så. Sedan har jag tittat klart säsong två av Hawaii five-O, och strykt gardiner. Kul va?


Sov gott Sickan ❤

Igår var ingen bra dag. Skolan var fruktansvärd och så ringer pappa och berättar att vår älskade Sickan har gått bort! Hon skulle in på operation igår för att ta bort några tänder, då visade det sig att hon hade cancer! Visst var hon gammal, men hon måste ju haft så ont! Sickan var verkligen jordens snällaste och gosigaste katt, det vet alla som har träffat henne. Idag begravde vi henne i trädgården, jag hoppas nu hon sover gott och att hon visste hur lyckligt lottade vi var till att ha just henne. Vila i frid Sickan!


I survived

Jag han bli lite orolig när bussen var sen, hade ju varit fint att komma sent första dagen! Men det var lugnt, jag kom i tid. Idag har det verkligen inte hänt mycket alls, fått lite presentationer av våra mentorer, fått skåp och busskort och fotograferats. Min klass består av fem tjejer och 12 killar.. Och många av killarna var 18, och jag har inte en aning om hur man uttalar deras namn. Men det blir nog bra till slut. Imorgon drar det igång på riktigt, är jag redo? Vi får se.
Mitt schema:


Ironman 2013

Starten gick kl sju och då satt jag på båten och såg från nära håll. Men det enda man ser är i stort sett fyra tusen armar. Hörde att fyra pers hade fått bryta förra året pga söndersparkade revben i starten på simningen! Vi han tillbaka till Öland lagom till de första cyklisterna körde förbi Färjestaden och jag han också se Jocke unna jag hoppade på båten igen. Under lunchen langade vi lite extra mat/energi till Jocke när han kommit tillbaka till Kalmar på cyklen. Jobbade åter igen och vid sextiden åkte jag in och kollade på hans sista varv på löpningen. Målgången är en sådan fest, det är så mycket glädje i det så jag blev helt tårögd. Riktiga kämpar är de allihopa, och Jocke är min nya hjälte! Han gick i mål på ca 12 timmar och 40 min! Respekt till alla deltagare!


Slutspurten av sommarlovet

I fredags tog jag bussen upp till Filip för grillkväll med mina vänner! Vi åt fläskfilé och sedan min egna kladdkaka med vit chokladmouse, ni anar inte hur gott det var! De andra stannade kvar och sov i Filips stuga men jag var tvungen att åka hem med bussen vid tio. En riktig mardrömsresa hade jag, sura busschaufförer, fulla och helt däckade människor, fick springa ifatt en buss och så stannade den inte ens där den skulle så jag fick ringa och väcka mamma så hon kunde komma och hämta mig!
I igår var det ironman som jag berättar mer om i nästa inlägg. Jag började jobba redan vid sex på morgon och var på båten till kl fyra så det var en lång dag med mycket folk, vi fick till och med lämna några för båten var full. På kvällen åkte jag hem till Josse som fyllde år, vi gjorde inte mycket förutom käkade pannacotta kl ett på natten. Kan säga att jag sov gott inatt, helt slut var jag. Idag har vi varit och firat min kusin som fyllt 18 och sedan städat mitt rum hela eftermiddagen, fixat inför imorgon och så. VAD SKA MAN HA PÅ SIG LIKSOM? Kommer ihåg vad jag hade på mig första dagen i sjuan, katastrof verkligen.. Tänk om man om tre år ser tillbaka på morgondagen och tänker likadant.. Nu ska ska jag göra ett tappert försök på att somna, inte kommer det gå.


Kalmar minitriathlon 2013

Tid: 1,23,14
Det hade både regnat, blåst och åskat under dagen, men precis innan min start kom solen faktiskt fram, tur var väl det! Simningen gick inte så bra, tog längre tid än vad jag trodde och det var segt och lite kallt. Trots att det ibland var så mycket sjögräs att man ibland fick det i ansiktet var det inget större problem, hade annat att tänka på. Cyklingen var det bara att trampa på, det är 18 km rak väg så det går ganska fort, även om uppförsbackarna är lite jobbiga. I början av löpningen fick jag som förväntat kramp i vaderna men jag hade bestämt mig för att det inte skulle få stoppa mig hur ont det än gjorde! Efter ett tag släppte det och jag flög fram sista biten, vet inte var all energi kom ifrån! Blev tårögd när jag kom i mål, man var så trött och det var så underbart att ha gjort det! Mitt mål nästa år får bli runt 1,15, bara jag kan lära mig simma bra så är det inte omöjligt!
Lite surt är det, att hade jag varit anmäld i tävlingsklassen, hade jag vunnit ungdomsklassen! Hon som vann den här gången var själv i tävlingsklassen, vår ålder, men jag var en halv minut snabbare! Nästa år, då ni!


Första innebandyträningen

Igår var jag ledig från jobbet och pga av det läskiga vädret låg jag inne i sängen hela dagen och såg på film. Var med mammas jobb för att träna lite vid halv sju på morgonen men det blev rena fiaskot, hade hellre sovit. På kvällen var det dags för säsongens första innebandyträning, och som jag hade sett fram emot att spela innebandy! Men nej nej, en timmes fys och lite fotboll blev det istället. Så nu har jag träningsvärk och triathlonet är imorgon.
Idag har jag jobbat, och det var inte mycket folk på färjan idag, känns verkligen att sommaren börjar ta slut nu.. Idag kom också Filip men vi har verkligen inte hittat på mycket, fikat lite bara. På kvällen åkte papsi och jag in till stan för att prova på kajak, mysigt men jobbigt. Man spänner sig verkligen, man får ont i muskler man inte trodde man hade haha. Och vet ni vad, jag har fått en dator. En alldeles ny, egen dator. Äntligen!


Det är nära nu

Igår var jag ute och sprang i spåret och irriterade mig på mina hörlurar som åkte ut hela tiden, någon som har ett förslag på hur man löser detta problem? Några mirakelhörlurar kanske? Jaja, sedan kom Josse och vi grillade och lite så innan vi åkte in till stan för tredje dagen med Maria och Jacqueline. Eric saade, Trofast och Peta Marklund spelade och det var riktigt bra, önskade bara att Petra under spelat lite låtar som man känner igen!
Idag har mamma jag och Jocke gjort ett litet träningstriathlon. Vi skulle simma 200 m men med de vågarna som var då, inte en chans. Så det blev ungefär hälften av det, drygt en mil cykel och två km löpning. Jag vann i alla fall över mamma, så än finns det hopp om att slå henne på onsdag, i Kalmar minitriathlon! Vi har också provat Arlas hemmagjorda mjukglass idag och den var prima! Kvällen har vi spenderat hos Frida och vi har lekt med lilla busungen Alexander!


Stadsfesten dag 2

Idag har jag jobbat 11-19 med en paus i stan där jag gick runt en stund med Maria. Köpte hörlurar och äntligen en ny väska! Käkade pizza efter jobbet och sen drog Jacqueline, jag och Maria in till stan igen. Vi började på Stortorget och lyssnade på Amanda Jenssen, det var verkligen över förväntningarna! Sen träffade jag på Alexander som jag inte sett på hur länge som helst och vi drog oss bort till Sveaplan. Vi åkte en snurrkarusell på tivolit, trodde jag skulle spy på riktigt, och det är inte likt mig. Vid tio spelade Alina och det var ett himla tryck, skitbra var det!


Stadsfesten

Idag jobbade jag morgonpasset på båten, så trist när det inte är någon folk. Åkte hem och sov en stund eftersom jag hade så svårt att somna igår, det är så varmt om kvällarna! Sedan kom Josse vid ett och vi gjorde inte så mycket förutom bakade kärleksmums. Det bjöd jag sedan världens härligaste (och snyggaste) killar som jobbat med mig på båten men som tyvärr slutade idag. Åtta st var fick dom och de tävlade om vem som åt upp alla snabbast. Det såg mindre trevligt ut måste jag säga. Kommer verkligen inte vara lika kul utan dom länge.. Josse och jag åkte som sagt båten in till stan och käkade på subway och sedan traskade vi runt lite och lyssnade på Ulrik munter. Härlig kväll!


Vackra Öland

Idag har jag jobbat och badat, den dagliga rutinen. Mamma och och jag var ute och cyklade också, träna samtidigt som man njuter av sommaren, förtär härligt!


Just working

De två senaste dagarna har det inte hänt mycket, jag har jobbat på mitt underbara jobb, tränat och badat massor!


Kak-kalas

Idag har vi firat Maja som snart fyller 18! Det bjöds på sex sorters kakor och tårta, efteråt var man inte längre så sötsugen. Idag har jag också sprungit och simmat, var ju tvungen att bli av med alla kakorna!


Köpingsvik

Igår spenderade vi dagen på stranden i köpingsvik! Ni som inte har varit där borde verkligen åka dit! En jättefin lång vit sandstrand, fin botten och inte alltför långgrunt. Där låg vi och läste böcker och åt glass mest hela dagen. På kvällen fick vi besök och vi grillade och spelade Med andra ord.


Stockholmsresan

I onsdags hade vi en shoppingdag i Stockholm. Först tog vi en juice på makes juice bar och sedan shoppade vi till det började regna. Hittade två stickade tröjor till hösten och ett obey-linne. I torsdags var det grönan som gällde, jag vågade åka allt utom fritt fall. Usch! 4 gången jag ställde mig i kön till insane åkte jag. De tidigare gångerna hade antingen karusellen stannat eller så öste det ner regn. Hade ont överallt när jag kom ner, men jag åkte igen för det var så kul! Vi la ner hur mycket pengar som helst för att vinna 2kg choklad, men nejnej. I fredags åkte vi hem och stannade vid en liten mysig sjö utanför valdermarsvik och solade och badade några timmar. Världens mysigaste ställe så vi funderar på att åka dit igen om ett tag.


RSS 2.0