Min fantastiska smörgåstårta

Förra helgen var Jacob och jag själva hemma, och då passade vi på att göra smörgåstårta. Tänk så gott det kan vara!


På lördagen åkte vi ett gäng och fikade på ett ekologiskt B&B i stora frö.


På söndagen åkte vi till mormor och hälsade på. Tillsammans åkte vi till virserum och gick på något konstmuseum om textil, sedan käkade vi pizza. Myshelg i Malmö

Jag är tillbaka! 
För två (!) helger sedan åkte jag och Jacob ner till Skåne, bara han och jag. Vi bodde hos hans moster på deras gård utanför Ystad. På lördagen åkte vi ner till Malmö och spenderade hela dagen på Emporia. Vi shoppade loss ordentligt och åt tre-rätters på jensens böfhus. Det var en så himla mysig helg, bara få komma iväg han och jag själva ett litet tag. Dessutom hittade jag en kappa som jag så länge, så länge har letat efter! Materiel lycka verkligen!

På söndagen var vi ute lite runt gården och så hälsade vi på i deras lilla affär. En helg på landet, att det kunde vara så fantastiskt!


En fullspäckad vecka

I måndags fyllde pappa år och vi firade honom en stund innan jag drog till scouterna. I tisdags var kommunpolitikerna på vår skola och hade direktsänd radiodebatt, mycket intressant!
I onsdags drog American studies igång och det var rätt nervöst och spännande!


Dessa ögon skrämde mig när jag kom hem häromdagen.

Jag var med på TV! I torsdags kväll på Böda camping på femman var jag med i ett kort klipp där jag svarade på frågan om hur man raggar killar på campingen haha!

Igår fick vi redo på resultatet på vårat skolval. Mp, M, S kom i den ordningen, ganska förvånande. Fem röster på Sverigedemokraterna.. På eftermiddagen bjöds vi på fika och tårta i skolan!Ölandsrundan

Söndagen innebar tidig uppstigning igen, denna gång för Ölandsrundan. Att cykla 6 mil i sträck var jobbigt då det var första gången för mig. Att sedan ha gårdagens triathlon i benen gjorde det ju inte lättare. Nästan hela familjen var med på olika sträckor och hastigeheter, men så kul att det är för alla liksom! Jag och Jacob, som verkligen hade sett fram emot det, drog iväg runt halv tio. Vi höll oss till vår klunga i tre mil men efter vårt korta, korta stopp på vätskestationen bytte vi klunga och hade riktigt bra fart över Albyrakan! Med en mil kvar var det extremt tungt men det gick när jag inte behövde dra. Sista biten är Järnvägsgatan ner och där går det fort, en härlig avslutning alltså! 2.05 tog det så vi var verkligen nöjda!

På eftermiddagen firade vi pappa som fyllde år i måndags med finmiddag och massa kakor och bullar! Grattis pappa!!


Karlshamn triathlon

Förra fredagen (ja, förlåt, det var länge sedan jag bloggade, är ganska busy för tillfället) så åkte jag ner till Norje med mamma,Jocke och Jacob. Där bodde vi med jockes föräldrar i deras mysiga stuga och åt kanske året sista grill till middag. Jag sov gott den natten, jag var så trött efter veckan! 
Lördagen var det uppstigning tidigt för att åka till Karlshamn eller rättare sagt Asarum för Sparbanken triathlon. 800m simning i sjön, 17 grader i vattnet. Aldrig tidigare har jag simmat så långt under tävling och inte heller har det varit så kallt, det var ju ändå 6 september. Därför skulle jag för första gången simma i våtdräkt! För de som inte har provat- det är väldigt speciellt och en lite läskig känsla! När jag doppade mig med den på för första gången så fick jag värsta skrattanfalllet, det kändes så konstigt! 
Starten gick kvart över elva och simningen kändes seg just för att man skulle ut 400m och sen vända. Men ändå gick det så lätt! Våtdräkten hjälpte jättemycket och gav verkligen flythjälp! Simningen var avklarad på 17,5 min så det var jag riktigt nöjd med! Växlingen gick bra och jag som var så nervös att jag inte skulle få av mig våtdräkten fixade det galant. Cyklingen 2 mil med lite upp och nedförsbackar snittade jag strax under 30km/h så det tog 41 min, och den avslutande löpningen 5 km tog 27 min. Löpningen bestod av att springa och vända två gånger, alltså en sträcka på 1,25 km som man springer 4 gånger. Ganska kul för det kändes som att det inte var så långt då, men jösses vilken backe det var! Den var mindre rolig.. Totalt tog det strax under 1 timme och 27 minuter. Jättenöjd med tiden med tanke på min dåliga uppladdning med sjukdom och så. Vädret var fint och det blåste inte mycket, så det blev en riktigt härlig dag! På utlottning vann jag en slang till cykeln så det var ju trevligt! Idén till att åka hit kom när jag stod och tittade på starten till ironman och jag kände att nääe, jag kan inte ha gjort mitt sista triathlon för i år, det är ju jättelänge till nästa sommar! Jag var så sugen på att köra mer så jag sökte upp kommande triathlon och med en hel del pepp från Jacob hade jag turen att kunna åka iväg på detta och stilla min längtan. DET ÄR SÅ HIMLA KUL DET HÄR. Nu ska jag också få en EGEN cykel och jag ser verkligen fram emot det! Kan inte vänta till den cykelturen och nästa år då tävlingarna drar igång igen!Sjukling

Scouterna har börjat igen! I måndags var det dags och vi drog ut i skogen, försökte planera hösten och lagade lite gott över elden!
Nu har jag tråkigt nog blivit sjuk och varit hemma från skolan 1,5 dag. Gick dit idag igen för muntligt prov och uppsats, men jag mår inte bra alltså, det var jobbigt. Så himla olägligt att bli sjuk nu, har ju massa roliga planer för helgen som det inte går att vara det minsta sjuk för att kunna genomföra.. Håll tummarna för att jag mår bättre imorgon, tack! 

Nattloppet

Lördagen blev en lång dag. Vid åtta blev det kräftskiva här hemma med lite gott och blandat. Jag äter ju inte kräftor..

 Till efterrätt hade Märit gjort dessa små söta!

Vid tio startade nattloppet i Kalmar. Över tusen deltagare i knallgula tröjor springer 6 km genom Kalmar som är upplyst med marschaller. Ganska häftigt är det, med en massa livemusik längs med banan.

Tyvärr mådde jag inte bra efter halva loppet, åt förmodligen för nära inpå. Sprang ändå under halvtimmen så det var ju inte dåligt, men hade hoppats på bättre om jag mått bra. 
TRÖTT Hanna 

Flygplatsens dag

I lördags åkte jag och Jacob in till Kalmar Öland airport för att fira att flygplatsen fyller 30 år. Vi stannade där i fyra hela timmar så det fanns verkligen saker att göra! I terminalen var det resemässa där olika resebolag ställde ut och så vidare. Det fanns massor med tävlingar och en frågesport över hela området, vi försökte nog i säkert 20 tävlingar under dagen. Vad härligt det skulle vara att få flyga iväg nu när skolan börjat. Såklart var där också flyguppvisningar av bl.a JAS 39 gripen och spitfire. Häftigt att se trots oerhört oljud från dom. Där fanns också utställare, foodcourt, marknadsknallar och tivoli! Jättetrevlig dag blev det! Kul med så mycket folk också, trots mulet väder.

RSS 2.0