Orkar inteee

Har varit sjuk i en evighet men äntligen tränade jag igen i torsdags. Det gick sådär, men det var skönt att träna igen. För övrigt har jag umgåtts med Rasmus och varit i simhallen två gånger. Pluggat... Igår var vi på 'julfest' med alla på mammas jobb, åt julbord och gjorde pepparkakshus. Olyckligtvis brände jag mig, ajaj! Kort sammnfattning av de senaste dagarna, nu ska här sovas.




Halv åtta hos mig

Jag hoppas ni alla satt bänkade framför tvn halv åtta idag. I halv åtta hos mig bjöd Märit på middag hemma hos oss. Spännande att se sitt hem på TV!  Tyckte de var lite snåla med poängen då jag själv som ätit det tycker det är så gott!! För er som missade finns det att se på tv4play.

Fika på waynes med pojkvännen

Vilken tuff dag! Två stora arbeten att skriva på, bara skriva, skriva, skriva och så ska man tänka på källor och allt sånt där. Och så matteprov på det. Tufft! Fick iaf tillbaka två prov idag och ja, det är värt slitet om man säger så :) vi belönade oss med en fika på waynes coffee Rasmus och jag men sedan var det skönt att komma hem. Är fortfarande inte fit for fight, jag är så himla trött på min hosta! Lika dant var det förra vintern, då höll den i sig i tre hela månader! Håll tummarna för att jag ska bli frisk nu, jag vill träna!




Julbak på scouterna

Igår drog vi igång en ny vecka! Vi håller på och ska sätta ihop ett eget träningspass, koordination och musik. Inte helt lätt kan jag säga! 
På kvällen var jag på äntligen på scouterna igen! Vi hade julbak och vi gjorde mozartkulor med vit choklad och jösses vad gott det var! Dessutom gjorde vi marsinpangrisar och dekorerade pepparkakor.






Göteborg med uggla, Liseberg och shopping

Halv ett igår var vi framme på hotellet Scandic Europa precis intill nordstan. Vi checkade in och sedan åt vi buffé. Klockan tre startade Magnus Ugglas show Magnus den store på Rondo. En blandning av stan-up och spelning av hans låtar. Showen skulle på så vis skildra hans liv. Man märker att han inte är komiker i vanliga fall och jag hade gärna sett att han spelat lite fler av sina låtar, men annars var det riktigt bra! Flera gånger som man skrattade i flera minuter efteråt och slutet när han drog igång sina mer kända låtar var det ordentligt tryck där inne. Värt att se allihopa!


Efter detta traskade vi in på Jul på Liseberg som ligger alldeles intill. Väldigt mycket folk och väldigt mycket fin belysning. Där inne har dom nu bl.a en isbana och massor utav småbodar som sålde olika saker tex hantverk, choklad, stickat osv. Även en del karuseller var öppna. Det enda som saknades var snö!








Vi traskade vidare till jensens bofhus där vi åt middag. Servicen var inte den bästa men himmelskt vad gott det var! Jag åt oxfilé med potatisgratäng och deras chokladmouse till efterrätt, utsökt!


Idag åt vi en stadig frukost på hotellet innan vi spenderade fyra timmar på nordstan. Har nu köpt alla utom en julklapp, så skönt att ha det färdigt, en hel månad i förväg till och med! Det var en långsam resa hem så nu ska det bli skönt att sova i egna sängen! Tackar för en trevlig helg!

Julklappsinköp

I torsdags hade vi seminarie på svenskan, kan ni tänka er att vi alla blev frustrerade för att vi inte fick säga allt vi vill pga dålig tidsplanering? Men eftersom vi var i de tidiga grupperna fick vi sluta tidigt, redan vid halv elva så det var skönt. Rasmus och jag drog till simhallen en stund men tyvärr var det fullt med lågstadieelever så vi satt mestadels i bubbelpoolen där det var lite lugnare. Haha var man så galen bör man själv var så gammal? Förmodligen! Efter det så blev det några timmars julklappsletande tillsammans med Ellen. Även om jag har klart för mig vad jag ska köpa till nästan alla hittade jag inte riktigt vad jag sökte, men fyra klappar blev det iaf. Får bli en tur till när julskyltningen är igång på riktigt, det är ju så mysigt! På kvällen åkte jag hem till Rasmus eftersom jag inte kunde träna. Helt tjock i halsen och en förkylning som spökar, aldrig blir jag av med det! 
Banansmoothie hemma hos Rasmus, han kan han!

Filmmys och bad

Igår hade jag i vanlig ordning sovmorgon, till skillnad från Rasmus. Så jag sov vidare och gick upp två timmar efter att han åkt till skolan hehe. Eftersom jag var i skolan redan vid tio ändå satt jag och pluggade matte en stund innan samhällen började. Fick tillbaka förra veckans prov som tydligen gick felfritt, helt lycklig blev jag! Vi började med ett intressant Sverigearbete som jag tror vi kan få ihop riktigt bra. Sedan var det skönt att bara krypa ner i sängen hela kvällen och se på film med Rasmus. Och så blev det ett bad i jacuzzin innan vi gick och la oss. Så skönt med en lugn kväll. Nu sitter jag på en buss på Göteborg, vad för spännande som ska hända där får ni se senare :)

Caching fire

Oh hektiska dag. Vi började med vårt stora engelska/historia arbete och äntligen kom jag igång och började skriva! Så skönt när det lossnar liksom. Sedan tyska tre timmar och efter det fick jag göra träningsläraprovet som jag missade i måndags. Fem över halv fem var jag klar så det blev en lång och jobbig dag. Tur att belöningen kom sedan, mat på subway med Rasmus innan jag drog bort till bostaden och mötte upp Sofia och Elin. Vi har gjort det till en tradition att gå på biopremiär i november, tidigare har det varit twilightfilmer. Idag såg vi såklart cathing fire, fortsättningen på hunger games. så som vi har längtat! Självklart har jag läst böckerna, ändå sitter man där med andan i halsen, vågar inte andas för att det är så spännande! Filmen är jättebra men den är så hemsk! Så mycket våld, död men framför allt skräck att de man älskar ska dö. Lipade hela tiden, men jag är väl ganska mesig av mig. Ni måste se den,men, innan ska ni se första filmen och så bör ni förbereda er mentalt! 




Så mycket att göra, då lite tid

Igår vaknade jag upp med ännu mer ont i halsen, så jag stannade hemma från skolan och tog på mig min onepiece son jag gör när jag är sjuk. Behövde verkligen ta det lugnt och trycka i mig massa zyx så nu mår jag bra igen. Har sjukt mycket i skolan nu, jag orkar ärligt talat inte. Så fort man är klar med det ena ska man börja med det andra, inte en dag fritt. Om två veckor hoppas jag verkligen alla stora inlämningar och det är över! Jag tröstar mig med att det snart är december och jul, utan tvekan det bästa jag vet. Idag har jag till och med planerat vad jag ska köpa till alla i julklapp, ingen sistaminutenpanik här inte! Skönt! 
Idag har jag varit på löparträning i spåret, helt galet jobbigt!! Men det känns ju bra i efterhand, så det är värt det.
Jag är utan tvekan den första! 😍 

Scones

Idag var det tänkt att jag skulle på cheerleadingträning men jag vaknade med lite ont i halsen så jag bestämde mig för att spara mig till kvällens match. När Rasmus och jag gick ner stod där nybakade scones till frukost, det är ju hur gott som  helst! Vid halv ett åkte vi till farmor och firade hennes födelsedag några dagar i efterhand. Hon bjöd på middag och det finns absolut inget som slår farmors köttbullar och sås! Tyvärr var vi tvugna att åka ganska fort så jag skulle hinna hem till min match. Hemma match mot Sandbäckshult gällde och det var en relativt enkel seger med 7-0! Trots att jag bara tränat innebandy en/två gånger senaste tre veckorna så funkade det bra!
Hittade denna bilden i Östran igår, tagen i måndags på frisörvisningen.



Hyttsill med revy

Igår fick jag frukost på sängen av Rasmus eftersom jag inte mådde så bra. Frukost på sängen är ju så mysigt! Sedan såg vi på film innan vi cyklade bort till bowlinghallen. Med tio poäng vann jag, så det var jämt! Vid sjutiden åkte vi till pukeberg för hyttsill och revy. Ett utsökt julbord tillsammans med underhållningen är ett riktigt bra koncept! Värt att se! Man fick också prova på glasblåsning och gravera glas. En lyckad kväll helt enkelt!







Pojkvännens födelsedag

I torsdags slutade vi tidigt men jag satt kvar en timme i skolan och pluggade tillsammans med Ellen innan jag gick ner på stan och köpte bl.a ny foundation och första julklappen! Man ska börja i tid! Under kvällen var Rasmus och jag ute i friggeboden i vårt minigym och tränade eftersom jag stukat tån och inte kunde vara med på innebandyträningen. Sedan satt vi en stund i jacuzzin under stjärnklar himmel, så mysigt!
Igår fyllde mitt lilla hjärta år! Halv sex fick jag gå upp så jag kunde ge honom frukost på sängen. Både den och armbandet från guldfynd han fick var mycket uppskattat! Jag tycker det är så snyggt med såna här armband och en silverkedja runt halsen på killar!


Jag drog till gymmet med Ellen innan vi hade samhälleprov som tog två timmar! Tur att det var den enda lektionen på dagen. På kvällen firade vi hans födelsedag hos honom med god mat och såklart såg vi på fotbollen!

Cheerleading

Igår tränade jag äntligen innebandy igen, åh det var alldeles för länge sen! Ser verkligen fram emot hemmamatchen i helgen! 
Idag var jag på första cheerleadingträningen. Nervöst kan man säga, men gud så kul! Det tog faktiskt inte allt för lång tid att lära sig dansen, nu ska den bara utföras synkat med de andra och musiken vilket är aningen svårare. Go CIS!
Idag hänger jag hemma hos Rasmus där vi har firat hans födelsedag några dagar i förtid. Vi har också bastat i deras bastu, vem älskar inte bastu?

Modell för Matrix

Söndag kväll var de förberedelse och de 'preppade' alla osv. På mig klippte de bara topparna, men färgade mitt hår. Lite speciellt att bara sitta där och inte ha någon rätt till en åsikt. Men det kändes ändå lugnt, Cilla och Christoffer är riktiga proffs och precis lika härliga som personer! Min färg blev honungsblond (mer åt det röd/orangea hållet) med några få mörka och ljusa slingor. Och jag ser verkligen inte lika blek ut längre!  På måndagen möttes vi alla tolv modeller upp klockan tio för att hinna klart. Och det tog faktiskt nio timmar att få färdigt alla, och därför blev det ju en hel del väntan, men det var det värt. Under dagen så fixades frisyrer, smink och genomgång av visningen. Klockan sju var det dags och många av Kalmar med omnejds frisörer var det. Jag fick inleda visningen med några andra, riktigt häftigt är det! Det tar ett tag innan man slappnar av ordentligt men sen är det bara så kul! Drygt två timmar tog det och det var så fantastiskt och se hur mycket idéer och kunskaper de har, alla ser verkligen skitsnygga ut nu! Med oss hem fick vi en goodiebag med produkter från Matrix! Är så glad att jag tog den här chansen!
Före
Under
Efter 
During makeover, före smink
During makeover, efter smink!




Resultat 


Visningen



Andra modeller
Goodiebag 

Fars dag

Ingen har väl missat att det är fars dag idag? Familjen har ikväll käkat middag tillsammans i höstmörkret. Det bjöds på laxmouse-toast till förrätt och fläskfilé med potatisgratäng till huvudrätt, mums.

Idag har jag spenderat några timmar på en salong i stan och fått håret fixat av Matrix-instruktörerna inför visningen imorgon. Det klippte bort det slitna och färgade håret i en helt ny nyans så det var riktigt spännande. Det känns lite ovant men bra blev det! Kan tyvärr inte visa er någon bild förrän efter visningen imorgon. Ska bli så kul! 




Bakdag och myskväll

Veckan har flutit på, i onsdags sov jag hos Rasmus, i torsdag var det löpträning i spåret och i fredags flyttade jag till pappa. Var där och åt favoritmaten till middag sedan åkte jag till Rasmus. Igår var vi åtta personer som spenderade några timmar i hemkunskapssalen på paradisskolan för julbak. Sju olika sorter blev det och bäst av allt var självklart de efterlängtade lussebullarna! Årets första är alltid oslagbar. Sedan åkte Rasmus och jag hem till honom och vi hade myskväll med tända ljus och alt sånt där. Vi lagade mat och såg på två filmer, men de var i och för sig inte speciellt bra. Nu sitter jag hemma, och det regnade en hel del på mig under bussbytena hem från Nybro. Snart ska jag in till stan för en spännande grej!



Sista dagen i Dubai/hemresan

Jag ställde klockan på åtta för att hinna packa och gå upp till poolen tidigt. När sedan allt var klart vid elva-tiden går vi upp till poolen och får reda på att den är stängd hela dagen.. Panik! Då fick vi snabbt planera om och ta en taxi till stranden där vi låg i till klockan fyra och pressade ut det absolut sista. Inte blev jag brunare för det. Avskyr att jag är en sån blekfis! Sedan åkte vi tillbaka till hotellrummet och duschade och packae det sista innan vi checkade ut. Vi åt sedan på samma resturang som dagen innan för vi tyckte det var så gott! Efter det blev det ytterligare ett besök på emirates mall som hade öppet ända till klockan tolv! Blev lite sista minutenshopping som vi fick trycka ner i handbagaget. Kl tolv åkte vi för seista gången på Dubais stora motorväg till flygplatsen. Flyget lyfte klockan tre på natten och då var man bra trött! Vilade lite på golvet på flygplatsen och det måste sett ganska kul ut hehe, men jag var så trött! Resan tog 6,5 timmar och jag sov ca fyra så jag var fruktansvärt trött hela söndagen! Det fick bli en liten frukost på Burgerking innan tåget gick hem från Köpenhamn lite efter kl nio. Tre jobbiga timmar var det innan jag äntligen kom hem till min egna säng och såklart till Rasmus! Vi packade upp allt sedan var det bara slapp resten av dagen. 
 

Atlantis waterpark

I fredags spenderade dagen på Atlantis waterpark ute på 'palmen'. 
Tror det är en av världens största vattenland. Där fanns en fors runt hela området, vattenbanor med stup, man kunde åka genom akvarier med hajar, fiskar och rockor mm. Superhäftigt ställe och dagen gick alldeles för fort! 
På kvällen käkade vi fin middag sedan tog vi 'luftbanan' till ett ställe utanför stan som kallades gold souq, bara massor av guldaffärer!
 

jag är grym

Det blev några tuffa första dagar tillbaka i skolan efter ett välbehövligt lov. Igår körde jag sammanlagt två timmar styrketräning i skolan, helt utmattad och hängig var jag på kvällen. Idag har jag otrolig träningsvärk! Rasmus och jag pluggade igår inför dagens historiaseminarie men sedan blev jag så trött så jag somnade tidigt och det var välbehövligt. Idag har varit en fullspäckd dag i skolan men aldrig tidigare har jag varit så duktig och gjort så mycket läxor på en dag som idag! Tre timmar satt jag med en natur-uppgift som jag äntligen blev riktigt nöjd med! Sedan satt jag ytterligare en timme med tyskaläxan. Till slut bäddade jag rent sängen och nu sitter jag här och för över bilder till datorn och uppdaterar bloggen, mobilappen har inte fungerat tyvärr. Snart ska jag sova och det ska bli så underbart att sova i sin egna nybäddade säng! Kan inte förstå att jag orkat allt detta ikväll trots min ihålland huvudvärk. Förkyld håller jag också på att bli, bara att hoppas att det inte blir så!
Min nya jacka/kofta som jag beställde för någon vecka sedan. Bilden gör ingen rättvisa! Den är inte bara snygg utan också superskön!

RSS 2.0