Loppis-arbetsintervju-5 mil på cykel

Idag har jag haft fullt upp med spännande saker, och mycket har jag fått gjort!
Åkte från Rasmus redan vid åtta imorse, kändes väldigt tidigt med tanke på att man ställde om klockan! Var i stan vid nio och hjälpte farmor en stund på loppis. Var där i ungefär två timmar innan jag åkte hem. Fyndade lite kläder, det får ni se imorgon! Älskar att fynda på loppis! Väl hemma var det bara att byta om och förbereda sig för min första arbetsintervju! Djurparken har jag sökt hos och jag tror det gick superbra! Lite nervöst men mest spännande.
Hemma rensade jag lite klädpåsar och plockade ihop lite saker eftersom jag själv ska sälja på loppis nästa helg! Vid fyra träffades vi några personer för 'nybörjarcykling'. Fem mil körde vi, så det känns en hel del i benen! Jag har också hunnit med att packa ikväll. Underbar känsla av effektivitet! 
God natt, önskar en trevlig vecka!

Nyklippt

Så här såg det ut direkt efter, hon lockade det så fint! Slingade det ljusare också.

Under tiden såg det ut så här..
Och nu ser jag ut så här.. Tycker inte alls om det faktiskt, färgen är fin men det är för kort över allt! Någon som vet hur man får håret att växa snabbare??

Ser ut som någon hemsk 80-talsfrilla

Friday baby

I fredags skulle jag till tandläkaren vid halv nio, på min sovmorgon! Så jag fick gå upp som vanligt. Klar där inne redan vid nio så jag åkte till skolan och skrev lite på ett arbete. Vi hade ganska kort samhällslektion så sedan åkte Rasmus och jag hem till mig. Det blev en vända in till stan igen sedan med mamma för att köpa en baddräkt, men usch jag hatar dom så det blev ingen. Vi åkte sedan och handlade och lagade kyckling till middag med chokladmouse till efterrätt!
Igår skulle jag till simhallen men efter vissa omständigheter blev det tyvärr inte så, vilket innebär att jag måste dit imorgon efter skolan.. Vi blev istället hemma hos Rasmus och vi åt hamburgare till middag och såg på gladiatorerna.


Crawlkurs

I tisdags startade crawlkursen mamma och jag ska gå på i tio veckor. Det var mest prat i början sedan fick vi prova på att simma på lite olika sätt. Vi ska helst simma en-två gånger till i veckan för att det ska bli så bra resultat som möjligt, så jag simmade en kilometer igår också eftersom vi fick sluta tidigt. Sedan åkte jag till Rasmus och vi käkade glass. Väldigt mycket glass till och med.
Idag hade vi bara svenska, analysera 2500 år gamla dikter är ju så kul.. Sedan åkte jag hem och gick till frisören! Det tog nästan två och en halv timme och dyrt var det, men jag behövde verkligen fixa håret. Jag klippte i princip av luggen, VAD HAR JAG GJORT? 
Ni får se så småningom..


Alla som klippte sig fick ett gratis hårspray och så köpte jag dessa örhängen, en betydligt finare variant av de vita pärlorna som jag vanligtvis har på mig!

Halvår

Fredagen flöt på och jag ringde några samtal om sommarjobb. Bara att hålla tummarna att de ringer nu i veckan, ska dessutom på intervju på söndag!
I lördags firade Rasmus och jag 6 månader tillsammans, efter en lång stressig vända på stan och golfbanan åkte vi hem till mig. Vi orkade inte göra så mycket så vi köpte mat på Hasses, hyrde filmen 2 Guns och åt godis. Det blev rätt lyckat ändå ❤
Igår åkte jag in till stan en liten stund och köpte mig äntligen 2 pikéer! Sjukt snyggt, dessa två för 300 på stadium just nu! Köpte en vit och en mörkblå.

Sedan hem och cykla en runda med mamma, fick prova på jockes racercykel, det var lite ovant men det gick väl okej. Resten av kvällen satt jag bara och pluggade, fyra timmar matte och en timme samhälle!
Matteprovet idag gick okej och sedan jag hade vi innebandy på idrotten! Kunde inte motstå att vara med, det var så kul! Men förmodligen inte så bra för knät.. Hoppas det klarade sig. 
Nu ska jag sova, skönt att lägga sig i tid! 

Var tar tiden vägen?

I måndags hade jag inställd lektion och sovmorgon, hur härligt? Hade också scouterna på kvällen. I tisdags satt jag hela kvällen och kämpade stenhårt med skolarbete, då kände jag mig riktigt duktig! Igår var Rasmus här och vi gjorde i stort sett ingenting, bara umgås är det bästa. Idag kort dag i skolan med föreläsning om rökning, riktigt bra var den! Dan Johaneson tror jag han hette, ortopedläkare på KLS. Under eftermiddagen var ju inte och gick en sväng och sedan har jag suttit och sökt sommarjobb (tipsa mig gärna) och skrivit personliga brev. Försökte mig också på att vara med på innebandyträningen men det gick sådär, har fortfarande ont i knät.. Läggdags nu!


Härliga helg

Det blev en lugn fredag som avslutades med att titta på hockey i Nybro. Rasmus spelade med hans pappa och hans jobbarkompisar. Han var så duktig så, riktigt kul att titta på. 
Haaaan skjuter!!!


Igår skulle vi åka hem till mig så det gjorde jag och Rasmus stannade i stan för träning. Men det blåste för mycket så bussarna fick inte åka över bron.. Så jag fick åka bil till Nybro igen och sova där en natt till. Inte har vi gjort mycket, tittat på film och hockey är ungefär det vi har gjort. Idag har vi varit hos farmor på besök och hon bjöd på lika god mat som vanligt. Jag fick en 'pengarblomma' av henne som försenad födelsedagspresent, här inslagen i aluminiumfolie och kartongen till foliet??



Present från pojkvännen

Titta vad jag fick av Rasmus igår, helt utan anledning. Vilken överraskning! Så glad jag blev ❤



Nya skor

Idag hade vi bara svenska, så himla skönt. Har faktiskt varit en lugn vecka i skolan och det har jag behövt med tanke på alla arbeten vi har att skriva på. Mamma och syster mötte upp mig i stan när jag slutade och vi åkte ut till hansa och köpte nya vårskor till mig.
Vi gick sedan in på IKEA och där kunde man låna rullstol så jag slapp skada runt på kryckorna där inne. Ganska kul att bli runtkörd en liten stund. Vi åt där inne med och skinksteken var faktiskt riktigt god. Nu har jag bara suttit vid datorn och sovit lite under eftermiddagen. Imorgon är det fredag, Jaa!



UF-mässa

Igår vaknade jag och hade väldigt ont i knät efter en incident på träningen i tisdags. Jag fick gå till sjuksköterskan som fick linda in det och låna mig ett par kryckor. Så de har jag hoppat runt på i två dagar nu och har fruktansvärt ont i händerna! 
Vi var på en föreläsning om doping på Jennynyström igår och den var väldigt lärorik även om det var lite drygt trots att han pratade oerhört fort.
Senare under dagen var vi på UF-mässan. Det var ganska intressant och hade gärna gått runt en bra stund till men det ville inte mina kära vänner. 
Jag åkte sedan hem till Rasmus och vi såg på film osv. Hans farföräldrar kom på besök och vi fikade lite. 
Provade återvändanden Magnum White, jättegod! Har verkligen varit glassväder de senaste dagarna! 

Utan laddare..

Igår åkte jag till Rasmus och vi såg bl.a på mästarnas mästare. Tycker det har blivit sämre med tiden tyvärr.. När mobilens batteri började ta slut så märker jag att min laddare är trasig, helt kaputt går inte att göra någonting. Mobilen är stendöd. Så jag fick vara utan mobil fram till idag eftermiddag, det var väl i och för sig bra för mig men det var svårt att inte kunna titta busstiderna när jag insåg att de var sena osv. Vi har varit lediga idag så vi har mest slappat Rasmus och jag. Jag fick gå ner till centralen för att kunna ta tåget hem idag och det var riktigt, riktigt varmt men skönt. Innan jag blev jättesvettig när jag stressade runt efter en ny laddare. Hade tänkt köpa en i Kalmar men när de sa att tåget var sent så gjorde jag en chansning. Fick fråga mig runt om var jag kunde köpa mig en laddare och hur jag hittade dit, jag hann till slut tillbaka med 1 minuts marginal och jag han med bussen från Kalmar också. Skönt att det löste sig till slut. Bara sjukt tråkigt att lägga pengar på en ny laddare, den trodde jag skulle hålla bättre.
Idag har jag också pluggat och varit på scouterna där jag äntligen blev klar med mitt läderarmband! Riktigt nöjd blev jag.

Gravity

Igår såg vi filmen gravity tillsammans med Rasmus familj. Den var bra men.. Lite för läskig för mig. Kunde inte sova, kändes som att jag bara svävade runt i rymden med syrebrist. Usch.

Spelade match i torsdags kväll, förlust med uddamålet. Var så sjukt förbannad då en motståndare sprang rätt över vår målvakt och gjorde sista målet, så inte okej. 

Idag är det ny match, den sista för säsongen och jag är sjukt taggad! Kom och titta 17.00 i färjehallen!

Tillbaka

Oj, insåg nu hur länge sedan det var jag skrev här, förlåt!
Sedan vi hördes sist har jag spelat två matcher som slutade lika och en vinst, jag har också dömt på en innebandycup för lekisbarnen. De är ju så små så de måste lyftas över sargen! Gått i skolan och tittat på mello bland annat. Just nu är jag hos Rasmus och ska snart sova!

Domare

Vit varm choklad 😍

Fettisdagen igår! Så gott med märits hemmagjorda! Notera lillasysters specialare till vänster, varken grädde eller mandelmassa, endast florsocker. Semla eller inte?

RSS 2.0