Rugbyträning

Åkte hem från Rasmus tidigt imorse, sedan åkte jag med pappsen och de andra till eriksöre, ett måste under skördefesten! Finns så mycket kul att se där! Köpte bland annat pumpa och ett armband. Vi åt sedan på kakbuffén i stora frö. Där äter man lätt oförskämt mycket.. Hem och vila och käka favoritmaten, det var länge sen! Vid fyra åkte jag in med en tjej till första rugbyträningen, såklart var det kö på bron men vi han precis i tid. Helt slut är jag, de körde verkligen hårt med oss. Mitt ena knä är helt blått och min höft skriker av smärta, landade ganska illa en gång. Vill prova en träning till så får vi se, om jag har lusten och tiden till att fortsätta. Som tur var kom Rasmus och gjorde mig på bättre humör ikväll och vi har tittat igenom gamla fotoalbum, så mysigt! 



Ännu mera skördefest

Igår åkte vi till himmelsberga och solberga gård för ännu mera skördefest. Tyvärr var det lite tråkigare väder med regn men vi klarade oss undan ganska bra. Vi åt mat på bageriet i köpingsvik och så såg vi på pumpa-sm i solberga. 
Den här vägde 500 kilo! 
På kvällen åkte jag med hem till Rasmus där vi åt grillat och spelade lite familjespel. 

Ölands skördefest

Igår var det äntligen tid för konstnatten! I år har de dragit igång ett tivoli och en scen vid köpstaden så det var ju perfekt för oss som bor så nära. Maria, jag och Rasmus gick dit och såg oss om och åkte lite karusell.

Vid sjutiden begav vi oss söderut och stannade bland annat i Mörbylånga, Kastlösa och min personliga favorit majslabytinten i ventlinge! Ni som inte har varit där borde verkligen åka dit! 




Vi tog också en titt på kungsgården i Ottenby. Vi tog ett långt stopp i Triberga där vi tittade bland annat på en eldshow och såklart på ölandsrevyns skrönor där Märit var med! Vi avslutade med ett kort besök i Frabjensteins trädgård i Gårdby, häftigt ställe men med en docka som skrämde både mig och Rasmus! 


Halv två kom vi i säng till slut, mycket nöjda och trötta!

Something new

I söndags morgon var det dags för melanie att åka hem. Det har varit en kul, spännande och lärorik upplevelse! 
Direkt när jag kommer hem tränade jag så klockan halv tio i söndags morse hade jag redan kört en timme styrketräning, det var gutt ska ni veta! Sedan åkte jag till Rasmus i Nybro och var där hela dagen, kom hem vid tio. Igår hängde Rasmus med hem till mig och vi pluggade och tränade och tiden flög iväg. Blev två träningspass igår till och med, och jag mådde så illa efter det andra. Idag har varit en tuff dag i skolan, tisdagarna är inte att leka med! Men det är skönt när man känner att man får mycket gjort! Kom hem först vid sex idag så det var bara käka, vila och dra till träningen. 
Insåg nu att jag inte tagit några intressanta bilder på flera dagar, det får jag ändra på. Så länge för ni nöja er med denna gamla bilden från innebandy-DM.



Älgparken

Det var ofantligt skönt att sova imorse ska ni veta! Halv ett åkte vi in till stan och hämtade melanie på skolan där hon ätit pannkakslunch med de andra tyskarna, och sedan begav vi oss till grönåsens älgpark. Där fikade vi och gick runt och tittade på djuren, främst älgarna då eftersom det var dem Melanie ville se. Lite kul att tyskar



 är så fascinerade av älgarna! Men jag tyckte faktiskt det var lite kul att se dom med, väldigt synd att vi inte såg någon av de vita älgarna! Vi såg ca 6 av drygt 20 älgar så de måste gömt sig där i skogen någonstans. Nu ikväll har vi nog grillat för sista gången för i år, vi har också ätit kladdkaka och tagit säsongens första dopp i jaccuzin, underbart!

It's a beautiful day

Igår slutade vi vid lunch, lika härligt varje gång. Hade med mig besök hem igår och det var ju rätt trevligt måste jag säga! Melanie var ute på en springtur igår och efter en timme ringer hon och säger att hon sprungit vilse.. Hon hade knackat på hos en man till slut och han var snäll och körde hem henne hit. Stackaren, modigt av henne att våga knacka på! Jag hade också träning sent igår och den var hemsk, kände mig helt överkörd och var helt slut. Idag var det bättre och Ellen och jag gymmade som vanligt innan skolan och jag använde mig av mitt egna träningspass som jag satt ihop själv och det funkade riktigt bra! Sedan hade vi samhälle och det var helt okej, fast vi hade en ganska tråkig vikarie. Sedan satt jag och Rasmus och pratade i två timmar, är så skönt när man kan göra det och man inte har bråttom hem efter skolan! Ikväll har vi käkat tacos och jag har pratat en hel del i telefon. Nu är det dags att sova, ska bli SÅ skönt att få sova ut! Natti

Bowling med tyskarna

Vi samlades hela gänget på Kalmar SuperBowl och åt jätteglad tacos vid sex. Jag satt som enda svensk med 15 tyskar, det var spännande haha. Vid sju började vi bowla och jag måste säga att det gick förbaskat bra, vann över alla ca 25 pers! Det sitter i fortfarande alltså, skönt att veta haha! Sedan var det bara att slänga sig in i bilen till Färjestaden för fotografering med laget. Tror till och med att bilden blev bra!



Vilket underbart liv

Det händer så mycket just nu och allt är så himla kul! Den här veckan har varit som ett helt nytt liv för mig. Det har varit full fart hela tiden. Söndagen var totalt fullspäckad och jag började dagen med säsongens första innebandymatch. Det var dock en träningsmatch så det var inte allt för illa att vi förlorade. Jag gjorde ett mål i alla fall! Sedan var det bara att rusa hem, duscha, göra mig i ordning och ta mig på bussen på 25 min. Det var rätt spännande, men jag klarade det. Träffade en kille inne i stan och vi satt på Zorbas och åt och pratade i tre timmar, hur trevligt som helst var det. Klockan åtta skedde ändå det mest spännande, vår tyska utbytestudent kom äntligen! Hon heter Melanie och ska bo hos oss en vecka.

Måndagen var en helt vanlig skoldag om man bortser från en sak, jag fick prata engelska en stor del av dagen. På kvällen hade jag scouter och Melanie följde med dit. Vi körde frågesport och hon verkade tycka det var riktigt kul. 

Igår var en lååång dag i skolan, 13 timmar för att vara exakt. Kl fem började Schwedenfest för alla tyskar och svenskar som tagit emot dem. Vi körde dom svenska midsommarvisor, hade en kort svenskalektion, en sammarbetsövning och så åt vi såklart köttbullar, potatis och brun sås. Till efterrätt åt vid kladdkaka och kanelbullar. Det blev en sen kväll igår då jag var tvungen att skriva klart mina träningsprogram igår kväll med. 

Idag kan ni ju bara tänka er hur trött jag är? Vi hade ingen tyskalektion idag men vi hade fått uppgifter som vi skulle göra idag och lämna innan vi åkte. Det tog mig tre timmar, skitsvårt var det! Nu sitter jag i kön på bron:


the sweet life of being an ölänning typ. 

Roadtrip till Ullared!

Halv sex imorse startade bilen med mig, Maria, Jacqueline och kusin Vickan mot Ullared. Efter ett kort stopp i Värnamo var vi framme runt halv tio. Trodde inte det skulle vara så mycket folk en vanlig dag som denna men det var det! Slapp i alla fall den värsta trängseln och det var ingen kö i kassorna. Vi tuffade runt där inne till kl halv tre ungefär ochbjag lyckades hålla mig väldigt bra till min lista, tyvärr var det två saker jag inte hittade. 1300 gick kalaset på jämt och bra! Köpte också ett par höstskor i butiken utanför som jag velat ha hur länge som helst! Vilken bra idé det här var tycker jag! Vi var hemma runt sju och ja ni kan ju tänka er hur trött jag varit ikväll, kunde nämligen inte sova i bilen. Det här var vad jag köpte idag, plus lite fler underkläder och strumpor.





Vadå fredagen den trettonde?

Vilken vecka. Nu är man inne i skolarbetet och det känns väl kanske inte jättekul, känner mig lite förvirrad ibland och har inte riktigt koll, men det löser sig. Första scoutmötet var i måndags och så har jag tränat innebandy som vanligt. Har för övrigt inte hänt så mycket. Har idag haft det en väldigt bra dag, så så mycket otur vet jag inte om jag har haft. Vågar man säga så? Får förmodligen ett sms att Ullared är stängt imorgon eller nåt. Då hade jag blivit ganska arg. Ni förstår säkert att jag ska dit imorgon, med kusin Vickan, Jacqueline och Maria. Det ska bli så kul! Dock inte att gå upp kvart i fem..
Fattar ni hur duktig min lillasyster är på att fota? Kolla in denna bilden liksom, hela hennes dator är full av mästerverk. Stolt syster här!



Loppis

Vaknade väldigt mycket för tidigt imorse, men klockan åtta satt jag och syster på väg in till Kalmar. Vi delade bord med farmor så det var kul att träffa henne. Den dumma klädställningen höll på att välta hela tiden så Maria fick turas om att i fyra timmar sitta och hålla i den.. Vi fick lite sålt iaf, ca 200kr var fick vi ihop tror jag det blev till slut. Köpte även ett linne på loppisen där med. Synd att det var så lite folk där idag, fanns tydligen många andra loppisar att välja på idag. Ikväll har vi varit hos Frida på kalas och grillat och haft det gott. Nu ska jag sova, lääänge!


Tiden flyger

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket, skolan har flutit på och jag har tränat lite. Fikade på espresso house led Filippa igår. Ikväll har jag kommit till mamma och vi har grillat. Grillat är ju så gott!! Maria och jag har förberett inför morgondagens loppis med farmor och nu blir det fredagsfilm!


Kolboda med klassen

Igår satte vi oss på bussen mot Kolboda, och regnet bara vräkte ner. Väl framme flyttade vi in i våra små stugor/lägenheter och sedan drog aktiviteterna igång. Vår grupp hade turen att slippa göra äventyrsbanan i regnet då det regnade fram och tillbaka. Till äventyrsbanan krävdes en hel del samarbete, lite styrka, balans och precision. Andra aktiviteter var lärstilar, värderingar, sammarbetsövningar mm. Till eftermiddagen tittade i alla fall solen fram en stund och vi tog oss ett dopp i den iskalla poolen. Vi fick potatisgratäng och kött till middag så det var inte helt fel. Sedan var vi några stycken som gick ut på upptäcksfärd och hamnade på en brygga en stund innan vi gick tillbaka och tittade på idol. Vi satt ihopträngda i killarna soffa och såg på tv i hela kvällen, hur mysigt och trevligt som helst. Känns verkligen som att jag gjorde rätt val, min klass är ju helt underbar! Vi har ju några golfkillar i klassen också så fram mot natten satt vi inne hos läraren och kollade på golf på hans iPad för vi andra hade ingen täckning. Lärde mig en hel del om golf igår kan jag lova! Imorse väcktes vi alldeles för tidigt och det blev en hel del dötid. Så småningom blev det tävlingar mellan ettorna, vi kom på delad förstaplats med naturvetarna. Vi kan konstatera att i vår klass är man duktig på att äta godis, mindre duktiga på irländsk julafton.


Ölandsrundan

Halv tio drog vi iväg mamma och jag! Storgatan-norra möckleby-gårdby-kåtorp-järnvägsgatan-Skansen! 3,5 mil. Till norra möckleby var det medvind och vi körde i nästan 35km/h, men efter gårdby var det som att köra in i en vägg, motvinden var väldigt jobbig! Tiden blev 1.19. Resten av dagen tog jag det väääldigt lugnt. Sov och tittade på tv i stort sett. Och packade till kolboda!


Fullspäckad dag

Började dagen med att hämta sista delen av kajaken, sedan drog vi oss ner till granudden. Pga lågvattnet och den höga bryggan var det lite klurit att få i den i vattnet och när vi skulle ha upp den fick vi paddla bort till talludden för att dra upp den vid trappan. Själva turen var riktigt behaglig när vi väl kommit underfund med den. Den är väldigt stabil så även om det gick vågar så att vi blev dyblöta (vilken vi blev) var man aldrig orolig att man skulle välta! Väl hemma la jag mig och sov en bra stund, blir en tuff helg det här. Vi fick besök vid sextiden och så hade vi kräftskiva! Inte för att jag äter kräftor.. Vid nio hämtade mamma mig och vi körde in mitt stan och årets nattlopp! Hur många som helst var där, alla i neongula tröjor! 6 km var det och det gick riktigt bra! Lite trångt i början men det löste sig. Jättetrevligt arrangemang men eldsprutare, körer och hårdrocksband längs den med marschaller upplysta banan. Och alla roliga människor man träffade på! Nu kommer jag sova gott och imorgon sätter jag mig på cykeln för ölandsrundan halv tio! Full rulle!


RSS 2.0