On our way

Dagen har präglats av en hel del toabesök, det är så det blir när jag är nervös. Nu sitter vi på tåget mot Köpenhamn där vi endast hinner äta middag innan vi måste sova, kl tre imorgon/inatt ringer klockan och vid sex lyfter vi mot Malta! Hoppas på att få de tre mest spännande veckorna i mitt liv!


Titta jag var med i tidningen

Ölandsbladet i tisdags


Desperat behov av ny header

Någon som kan hjälpa mig med det? Har haft den här i nästan tre år sedan jag startade bloggen, lite fjortisvarning på den..
Idag har vi varit på Valles och köpt en stooor godispåse till imorgon. Köpte också ett par supersköna shorts på sportrean. Tog en fullspäckad buss hem idag så jag får sova sista natten i Sverige hemma. Kvällen har endast gått åt till att packa och få lite ordning på Filip som just nu inte verkar ha så så stor koll haha. Börjar bli rätt nervös nu, imorgon åker jaaaag!

Glad midsommar

Har alla haft en trevlig midsommar? Det har jag! Vi har badat i den nya poolen, ätit klassisk midsommarmat, åkt cykelbil, tittat på dans kring midsommarstången, lekt i lekparken med grannens barn och såklart gått en kvällspromenad på stranden!
Midsommarafton 23:54

 

 

 


Böda sand

Idag har jag packat,packat och packat både till Malta och böda. Imorse tog jag bussen redan fem i sju och spände tandställningen i stan :( nu sitter vi i alla fall i förtältet på böda efter en trevlig kvällspromenad. Äntligen camping!


Tassabus blandning av rakhyvel och banan

Nu tänker ni: vad är det där för lustig rubrik? Jag var i Alby igårkväll och firade födelsedagstjejen Elin! Vi spelade rappakalja och denna mening kom upp, dock stämmer den inte så då har vi det uträtt. Vi grillade och spelade kubb också, jättetrevlig kväll!


Stinkbomben

Sov bort halva dagen idag. Pinsamt. Skärpning. Har satt in och växlat pengar på banken idag inför resan, det är så nära nu! Givetvis kollat på greys. Alldeles för mycket. Läst Fridatidningen i solen innan en humla kom som inte ville lämna mig ifred. Dumpat gammalt, förskräckligt illaluktande gräs på tippen med mamma. Mamma fick gräs på sig och jag kunde knappt sitta i samma bil med henne på väg hem, uush. Så intressant var min dag idag!
Första bilden jag tog med denna telefonen, fiiiint


Funny things

En arg skylt vi såg på väg till mormor, recept på typ världens godaste smörgåstårta, poesi


Sommarlovsdagar

In rätt härlig dag, man har allt och ingenting att göra och man kan bara slappna av, njuta av vädret.
Kl ringde tidigt imorse och jag var med mammas jobb och spelade innebandy kl halv sju, härligt att ha träningen redan gjord! Kl nio var det infomöte om mitt sommarjobb som båtvärd på dessie, men nejnej ingen information fick vi, bara skriva på papper.. Måste alltså vänta ytterligare en månad innan jag får reda på vad jag egentligen ska göra! Får fråga några av dom som började idag. Ni får hålla utkik i tidningen imorgon, jag blev intervjuad om vad jag tyckte om det här jobbet! Tog sedan efter mycket stim och spring bussen till Filip och där körde vi gokart. Kan ni tänka er, jag var precis lika bra som honom! Vi tog sen en sväng runt på östra sidan genom snirkliga vägar innan vi åkte hit och käkade glass på Hasses. Jag är stammis där nu alltså. Kvällen har inte varit så intressant, har mest pratat med mamma om språkresan. Känns svårt att förstå att om en vecka är jag där, i värmen på Malta!
Jag som surtant i Filips glasögon.


Trög start på lovet

Ha ju inte berättat så mycket om sista dagen på Skansenskolan som var i torsdags, men det var såklart utsparken för alla nior. Jag var med i en gren men vi han knappt börja innan tävlingen var slut för det gick inte så bra för paret före oss hehe. Låter bilder visa de andra grenarna. Det var också juniyra och tårtkalas. På kvällen satt jag och knöt band och rosor och skrev kort inför fredagen, eftersom att det nästan är som att ta studenten när man slutar nian på Skansen. Fredagen vet ni ju det mesta om så jag sov väldigt länge igår, åt frukost runt ett. Ganska dryg start på lovet, låg och solade och hjälpte mamma med husvagnen. Maria och jag gick till fyndkällar'n och köpte badmintonrack, och de var så skrattretande dåliga så det var typ bara att slänga skiten. På kvällen gick mammi, jag och syster en sväng och köpte såklart glass på Hasses och sedan gick vi hem och såg på någon lustig film. Just nu är vi på väg hem från mormor, har varit där och fikat idag.


SLUTAT NIAN

Allt var så bra. Jag hade verkligen the time om my life. Avslutningen hölls i aulan och jag fick äran att ta emot Lions bokstipendium! Mina betyg är jag så stolt över! På skolgården väntade solen och släkt och vänner medan vi sprang ut till låten Oboy! Sedan åkte vi allihopa på esplanaden, själv åkte jag cabbe med Josse, Vilma och Sofia. Vi hade sån tur med vädret, det började regna precis när vi åkt färdigt. Sedan var det bara snabbt in till Kalmar för att fira Filips student. Han var så fin och han var så glad, är så glad för hans skull, han fick stipendium han också. Tyvärr började det helt plötsligt ösa ner regn, har nog aldrig varit så blöt med kläderna på! Som tur var tittade solen fram igen och vi hann torka innan vi satte oss och åt middag på restaurang, kunde därför inte hänga med Filip hem och fira honom. Men vi satt och åt på larmtorget så studentflaken åkt förbi, vilken kick man får av att se all den glädjen! Vi åkte sedan hem och åt efterrätt och bytte om för avslutningsfesten. Den var i ås, Ölands ände i en liten stuga på stranden. Kvällen var sjukt grym, somnade kl tre totalt lycklig.


Leeeedig

Har varit så mycket ledig senaste veckorna så sovmorgon betyder knappt något längre, illa.. Har äntligen haft tid att sola idag, så tre timmar i solen har ÄNTLIGEN givit LITE resultat. Hjälpte jacob göra krabbelurer idag, annars vet jag inte hur det hade gått.. han envisades med att göra en jättestor, ni ser ju hur den blev. Skulle egentligen varit lite badass idag och sovit på skolan enligt traditionen, men eftersom mina kompisar var så tråkiga så blev det inte så. Malou och jag spelade istället minigolf, jag vann med två poäng.. Tog också en glass på Hasses!


Fotbollsturnering

Skoldagen började med film i aulan, vi såg första Beckfilmen mannen på taket och halva skolan sov första halvtimmen, men sedan blev den spännande och riktigt bra! Eftermiddagen bestod av fotbollsturnering, turen var dock inte på vår sida gällande lottningen så det blev givetvis vi tre bästa lagen i samma grupp.. Lärarna är både längre starkare så även om vi stod upp bra förlorade vi med 2-0. 9d2 förlorade med 3-0 mot lärarna så det hade räckt med lika mot d2, och fast vi gjorde en toppen första halvlek blev slutresultatet 2-1, extremt surt! Speciellt irriterande när domaren missade en solklar straff, till och med personen i fråga erkände att det skulle varit straff..
Tur att jag har haft en lite bättre kväll! Vattenkrig på balkongen med Maria, hennes kompis och Jacob! Vi gick sen ner till hamnen och de badade, jag tycker dock fortfarande det är för kallt.. Har såklart kollat lite på greys också!
Vår fula klasströja


Getterö

Ett härligt dygn på den mysiga ön getterö! Förutom lite regn och åska igår kväll har vädret varit helt okej, fast det var rätt kallt inatt måste jag säga. Kvällen var mysig men vi tvingades i säng halv ett, inte för att vi kunde somna då direkt.. Ficklampor i ansiktet, folk som skrattar och så, tror jag sovit tre-fyra timmar eller något, känner mig rätt tung i huvudet nu. Får tacka min kompis som hindrade killarna från att väcka mig genom att hälla vatten på mitt huvud.. Kl fyra var det ju ljust ute igen så efter det kunde man inte sova så mycket ändå. Idag har några åkt vattenskidor och ring, jag lätt bli för det var alldeles för kallt i vattnet! Kom hem runt halv två och ja ni kan ju tänka er vad jag har gjort resten av dagen..


Taggad för klassresa

Om tio min drar jag till getterö med klassen, det här kommer blir bra! Bloggar imorgon när jag kommer hem, håll tummarna för att vi får bra väder!
Skal som jag köpte på Sweden rock igår.


Sweden rock

Bilen rullade kl tio imorse mot norje och Sweden rock. Inget som intresserar mig alls egentligen, men stugan kocken föräldrar har är så mysig och har perfekt läge så det var klart jag skulle hänga med. Jockes mamma hade fixat en lite speciel lunchbuffé och den var inte och leka med! vi gick sedan bort mot festivalområdet och kikade lite på alla människor och allt som såldes på marknaden. Tillbaka till stugan för att grilla och sedan har jag, Jacob och Maria kollat på Hawaii five-o! Nu är vi på väg hem, två timmar tar det så det blir sent..


Två mil cykel och en ny frisyr

Vilket underbart väder idag! Låg ute och solade och läste tidningen på studsmattan innan jag tog cykeln till gårdby för att klippa mig. Nu sitter jag här med Josse och hat precis ätit middag.
Före, under och efterbild


Nationaldagen

I onsdags kväll hade Maria några tjejkompisar hemma så pappa, Märit och jag fick hålla oss någon annan stans. Vi åt plankatek på kaj4 och glass på Hasses, riktigt trevlig kväll. Igår sov jag på tok för länge och kände att idag måste jag göra något så jag och Sofia åkte in till hansa! Var ute efter en vardagsklänning med blev en finklänning och skinnjacka istället! De hade också lite aktiviteter där för att det var nationaldagen, men när vi kom ut från modehuset så var de stängda.. Vi tog oss då istället en mjukglass på Ikea.
På kvällen åkte jag till mamma och så kom Frida och Alexander. Vi grillade och sedan gick vi ner till hamnen och kollade på bilarna. Vid nio cyklade jag hem till Malou och planerade för klassens resa till getterö på söndag! Kom i säng halv ett! Skönt att jag är ledig idag med!


Vid medvetande igen

Gårdagen är rätt suddig, helt sjukt vad trött jag har varit! Förutom att ås satte sina spår var jag dessutom med i skolans melodifestival! Berättar mer om det någon annan gång. Sov i stort sett hela kvällen, dock såg jag till att vara tillräckligt pigg för att se nya säsongen av hart of dixie! Idag har jag varit frivilligt i skolan, ja ni läste rätt! Egentligen har ås-gänget fått vara lediga idag, men jag vill hinna umgås med klassen och säga hej då till lärarna så gick gick idag ändå. Två fika, två filmer, en musiktävling och så fotboll på idrotten, så jag har haft rätt kul idag även om det varit lite tomt på kompisar!
I brist på annat kommer här en random bild.


Ås med elevrådet

Igår hände det grejer! Vid ett gick en buss med elevrådet och kamratstödjarna till Ås, södra Ölands udde = knappt ingen täckning. Vi hade jättefint väder så vi var ute hela dagen och badade i poolen, 16 grader! Spelade lite fotboll, hade femkamp, tipspromenad, musiktävling, grillade korv och allt möjligt! Försökte sova runt halv tolv men ni kan ju gissa hur det gick! Bussen till skolan gick tio i sju för oss som ska vara med i melodifestivalen. Just nu har vi elevens val men vi sitter mest och sover, vi har i alla fall en förstående lärare ;)


Födelsedagskalas och brumma lite bil

Idag har det varit fullt hus hos mamma, firat både Jacob, Jacqueline och Maria som alla fyller år inom dessa två veckor. Det blev både god mat och så tårta som jag gjort! Övningskörde lite när jag kom hem till pappa igen och nu sitter vi alla och kollar på Wallander. Det är inte alls så att jag blundar så fort det är läskig musik..

https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8ab69606ee51e88f93d1.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8acae087c31ec6a416d6.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8cebe087c31e11f4b443.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8cebe087c31e11f4b443.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8cebe087c31e11f4b443.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8cebe087c31e11f4b443.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8e50ddf2b33a9b32c784.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab8e50ddf2b33a9b32c784.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2240241/7-3/pic_51ab91489606ee0735b00b26.jpg" class="image">


Fet lördagkväll

Malou kom hit lite spontant ikväll så vi har lyxat till det ikväll med allt möjligt! Tyvärr händer det inget spännande på tv på lördagskvällar nu för tiden men vid tio började en film som vi såg på. Är slut i huvudet nu så det kanske är så att det är dags att sova? Imorgon blir det party.


OscarZia

Shiiet vad snygg han är! Brukar inte bry mig speciellt om tonårsidoler och så, men nu har Josse satt dit mig!
Jacque och jag tog bussen in till hansa, köpte skorna och gick sen bort till skälby, och ja, det regnade. Som tur var spelade han inomhus, men vi har hunnit bli rätt blöta ändå! Nu är jag hemma, torr och lite nykär i en skåning!


New shoes

Köpte de här skorna idag på hansa idag, och ska beställa denna klänningen ikväll då den förra inte passade.. Två veckor kvar nu!


RSS 2.0