Sommarjobb och cykeltur

Startade dagen med en sväng bort till den nyöppnade butiken lillabuddha! Där säljer de mestadels saker från Indien och jag blev riktigt sugen på en härlig långklänning! 


Se så söta små kläder de sålde också!

Vid elva var det dags för möte på mitt blivande sommarjobb, Ölands djurpark! Ser verkligen fram emot det nu faktiskt! Vi fick lite information, våra kläder och skriva på kontrakt. Ska få mitt schema för de närmsta veckorna senast på tisdag, man förmodligen börjar jag den fjortonde! 

Väl hemma la jag mig och solade en timme. Helt fantastiskt var det, att känna att jag med gott samvete kunde ligga där och bara njuta utan att ha massa annat (med annat menar jag skolarbete) att göra, när kände jag det senast? Helt underbart var det! Sedan drog mamma och jag ut på cykeltur mot gårdby och fikade på lantcaféet där. Mysigt och gott! På hemvägen körde vi genom norra Möckleby så totalt blev rundan nästan 3,5 mil. 




När vi kom hem så bestämde vi oss för att springa en liten runda, något man måste träna på när man ska köra triathlon! Efter det tyckte vi att vi var välförtjänta av en pizza, så det fick bli kvällens middag och gott var det minsann! 
Nu ikväll har vi sett på crocodile dundee, gått på promenad och målat naglarna. Tycker om det här enkla glittret! 

Nu ska jag sova, nöjd efter en väldigt lyckad dag! 



Hotellfrulle

Startade dagen med hotellfrukost på best western hotell i Kalmar som var min födelsedagspresent till Maria. Det var MAGISKT! Finns inget bättre än en bra hotellfrulle. Rostmacka med den älskade nutellan, nybakta frallor, bacon, parmaskinka, kex, frukt och juice. Det enda som saknades var pannkakor, då hade jag varit i himmelen.
 Nu ska jag inte tjata mer om det. Efteråt var jag, mamma och Jocke i simhallen cirka en timme. Vi svängde runt hansa också men de två sakerna jag skulle kolla på var slut såklart, suck. När jag kom hem sov jag en timme, förstår inte varför jag var så trött. Vi gick sedan och handlade och åt årets första färskpotatis med skinka till middag, vienettaglass till efterrätt eftersom vi firade Maria igen. Sedan dess har jag suttit hela kvällen ca fyra timmar och skrivit komplettering på ett engelskaarbete. Det är ett kriterium på tre rader som jag saknar för att få A i kursen, nu måtte det ändå vara klart! Håll tummarna!

Margaretaloppet

Det var lite kallt ja, men det glömde man så fort starten gick! Runt fyra tusen tjejer som startar samtidigt, ni kan ju tänka er vilket kaos det blir. Var oerhört frustrerad på att jag aldrig kom framåt och det var först efter hela tre kilometer som jag inte längre behövde tänka på om jag klev någon på fötterna. Hamnade långt bak i startfållan så jag sprang förbi folk hela tiden. Tiden blev drygt 25 minuter så bättre än vad jag hade hoppats på i alla fall, men jag vet ju också att det hade faktiskt kunna gå ännu snabbare om det inte varit så trångt. Efter loppet satt alla i parlen och fikade och mamma och jag med vår egen fika, köttbullemacka, salta kex och vindruvor. Mysigt! 





Inte långt kvar nu

Måndagen var det idrott hela dagen! Hela eftermiddag spelade vi volleyboll utomhus och solen stekte som värst, brände mig nästan på armarna! Men jag ska inte klaga på värmen, för nu är den som bortblåst! 
Igår hade vi samlevnadsdag i skolan, alltså sexualkunskap hela dagen. Vi såg på film och det kom några och pratade och informerade, så väldigt lugn dag ändå. Eftersom Maria fyllde år så bakade vi kladdkakemuffins, chokladsockerkaka och mjuk pepparkaka som alla blev jättegoda. 
Till middag åt vi tacos. Magen var proppfull när mamma och jag åkte till crawlkursen. Vi var så pass få att vi kunde ha varsin bana, så igår var det riktigt kul och lärorikt!
Idag har jag flängt runt lite på skolan med de sista inlämningarna, betygsamtal och ett möte. Eftermiddagen bestod av teater. Tyvärr var den riktigt dålig.. På väg hem nu, ska packa och laga mat är tanken för att sedan åka hem till mamma och senare ikväll springa Margaretaloppet.

Grattis syster 15 år

Grattis på födelsedagen lille plutt. Nu börjar du bli stor, och nej, det går inte för sig. Du är fortfarande lilla lillasyster. Här är några goa bilder från senaste året!











Jag älskar dig lillasyster ❤

Karlskrona

I lördagseftermiddag var vi hos märits föräldrar på fika, det bjöds på bullar och jordgubbstårta! Sedan körde vi ner till Karlskrona och ställde oss precis intill vattnet. Där satt vi hela kvällen, njöt av vädret och utsikten och grillade. Vi tog också ett par geocache! Igår vaknade vi halv nio och satt åt frukost med denna utsikten! 
Vi begav oss sedan till Boda Borg för äventyr! Vi fikade och grillade korv och sedan gick vi in och sprang runt i cellerna i två timmar! Riktigt kul var det, gillar både det kluriga och det fysiska. Sex stämplar fick vi ihop till slut, ibland var det lite frustrerande när man försökt så många gånger men då vill man ju verkligen lyckas!
När vi kom hem igår följde jag med pappa och röstade ( 4 år kvar för mig..) sedan sprang jag ner till mamma och vi åt morsdagmiddag. Grillad kyckling och sedan glass med hemmagjord chokladsås, så gott! 

Inviger nya husbilen

Tid har varit en bristvara senaste veckan, därav dålig uppdatering! Har haft så mycket på gång den senaste tiden så igår var det fantastiskt skönt när jag kom hem. Fyra timmar nationella prov i matte, sen är man rätt trött ska jag säga! Jag åkte sedan hem och lagade pannkakor och åt en bit kladdkaka som Maria har gjort, kände att jag var värd det nu.
Maria håller på med ett flex i skolan och ska göra en receptbok så hon bakar och fotar mest hela tiden, när hon är klar med den kommer vi ju rulla fram av allt gott hon har bakat..
Lite senare åkte jag till pappa och vi var och handlade innan jag lagade kvällens middag fjällgratäng! Jag kan jag också tydligen, för gott blev det!

Senare satt vi ute på altanen och njöt av värmen (gud så underbart väder nu) sedan tittade vi på Maria wern. Idag tog jag sovmorgon sen har jag sprungit en runda. Nu serni, ska vi inviga vår nya fina husbil! Undra vart vi är på väg? 

4 NATIONELLA PÅ EN DAG

Är det ens okej? Engelska läs och hörförståelse, sedan tyska skriftliga och muntliga! Hu.. Har därför slöat mest hela kvällen. Har gjort enkla kakor på banan och havregryn, de smakade usch kan man säga, tur att det inte blev många! Gjorde också en ny sats proteinbars men tycker jordnötssmöret smakar för mycket, det förra receptet var godare! Nu ser jag på welcome to Sweden, sista avsnitten!



Kyrkstafetten

Igår gick jag upp tidigt trots sovmorgon och tränade, var någon timme i skolan och åkte sen hem och packade. For hem till mamma och åt middag innan jag spenderade kvällen hos Josse med lets dance, vindruvor och popcorn! Perfekt!
Idag var det också upp relativt tidigt. Kyrkstaffetten med mamma jobb, första sträckan på 4 km fick jag springa, och med mina kilometertid på 5 min är jag riktigt nöjd! I år gick det bättre för vårt lag och vi vann över det andra laget från företaget. Vi vann i lotteri på lagnumret så vi fick med oss hem varsin limpa. Trots skiftande väder så blev det väldigt lyckat. De bjöds på mat efteråt för alla deltagare men kön var oerhört lång så jag gick hem och lagade egen mat. 





Nu har jag även packat och är på väg till Västervik för nattliga äventyr!


Nationella i ALLT?

Den här veckan känns helt hopplös. Vi har alltför många nationella för tillfället (3 denna veckan) och det fortsätter. På övriga lektioner ser vi på film. Känns så meningslöst! Dessutom är det svinkallt och jag fryser hela tiden, idag blev jag också dyngsur när jag gick till bussen. Förutom tränat det här dagarna har jag varit på scouterna, med de små var vi i skogen och byggde koja medan min grupp fortsatte med mosaiken. Idag var jag också på förläsning på Scandic med innebandylaget om hur man ska göra för att elitsatsa. Inte ett dugg intressant men kommande ämnen så som träninglära kan bli roligare! 
Tagga om för en nystart på veckan ni Hanna, gör den till det bättre!


Wings for life

Lördagen var oerhört trist, åkte in och simmade och på hemvägen kom jag på att jag glömt simglasögonen så jag fick hoppa av bussen och åka tillbaka..
Igår var det wings for life, ett lopp där man springer för dem som inte kan. Över hela världen startar detta lopp exakt samtidigt, och efter en halvtimme startar en bil. Det finns ingen mållinje, utan när bilen kommer ifatt dig är du i mål! Poängen med det hela är att samla ihop pengar till forskning om ryggmärgsskador. Både mamma, pappa  och Jocke sprang, och pappa var så duktig som sprang drygt tre mil! Under hela dagen följde jag direktsändningen i mobilen, som sände mest från Kalmar men sen också vinnaren av alla som sprang i världen! Nästa år ska jag vara med och springa över ölandsbron, då jag har fyllt 18!

Pappa på språng!

Mustafa 'Musse' Mohammed var också med och sprang!

The other woman

Igår var vi och hämtade ved och åt lunch hos farmor, jag var och simmade sen käkade vi hemmagjord pizza till middag!
Idag har jag varit på vift, Nybro marknad (köpte faktiskt inget), varit på stan, köpt husbilsservis (och lämnat tillbaka den??), handlat osv. På stan hittade jag dessa godingar, kjol från HM och shorts från new yorker. Funderade nästan på att köpa ett par till blå för de var så billiga och snygga, men nöjde mig med dessa vita. Betalade endast 76kr för båda eftersom jag hade presentkort!
Hemma så tittade jag på glee i en evighet och åt god middag med märits revy-gäng. Gissa vem som var här?? Farmen-Janne! *starstrucked* Hejade så på honom och så sitter han där på andra sidan bordet. Visste inte riktigt vad jag skulle säga. Typ jag hejade järnet på dig i farmen, synd att du inte vann, tycker du är ascool och din hatt är frän. Hm, nä. Tur jag höll tyst.
Mamma, jag och Maria åkte sen in till stan och gick på bio! Vi såg the other woman. Inte den bästa jag sett men den var riktigt bra ändå! Det är så mysigt att gå på bio! Nu ska här sovas, natti!



RSS 2.0